poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6911 .



Tribuna lui Suman
presa [ ]
când ciobanu-îmbracă toga

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [PaulBogdan ]

2005-12-16  |     | 



Dintr-un interviu din „Tribuna” de Cluj, realizat de Ștefan Manasia cu poetul și, mai nou, criticul literar Eugen Suman, aflăm că poezie.ro este o chestiune revoltătoare și că datorită unei reacțiuni – față de această chestiune în cauză – a luat naștere „cel mai în vogă” site de cultură de pe internet, clubliterar, un site care, între noi fie vorba, cu mare indulgență are zilnic cincizeci de vizitatori. Consider ca strecurată malițios – de către domnul Manasia, și el membru clubliterar – erata „vogă”, termenul de „vagă” este în concordanță cu adevărul cu toate că nu cade bine în frază.
Tot din acest interviu revelatoriu, aflăm că cerberul Eugen Suman este responsabil de valoarea autorilor de pe acest site, el instaurând sistemul de criterii valorice, după care fiecare membru al acestui site este „judecat”. Domnia sa folosește ghilimelele de rigoare, căci ghilimelele ce adjudecă „judecatul” îi aparțin, desigur, poate din lipsă de inspirațiune de moment. Nu tu apreciat, clasat , …„judecat”. Ne bucurăm să aflăm astfel că toți poeții de valoare care publică pe acest site – un Stix dincolo de care trăiește literatura pură – au trecut cu succes prin renumitele furci ale criticii maestrului în cauză și au devenit astfel „judecabili” de domnia sa și apți de a publica suportând rigorile sale. Sperăm că generațiilor de euridicieni și țonieni, le va urma, cât de curând, generația sumanienilor/sumănenilor.
Nu putem totuși să nu ne manifestăm tristețea față de faptul că acest site, clubliterar, nu nu se poate susține singur și că exponentul numărul unu al acestuia trebuie ca, într-un interviu amărât, să se raporteze la poezie.ro pentru a-și justifica existența și valențele.
Aș vrea să-mi fac mea culpa în ceea ce-l privește pe distinsul nostru coleg în ale scrisului, de ne permite cumva a ne îmbreslăși cu domnia sa, și să mărturisesc că nu credeam ca lipsa de atenție ce i s-a acordat – pe atunci când era inhibat de scenă la cenaclurile noastre – să-i cauzeze într-atât încât să doarmă cu gândul la noi, atât de plin de neiubire, cu antologia poezie.ro stându-i greu pe suflet.
Urez mari și de nezăgăzuit succese tuturor acelora care publică literatură pe numitul site și-i felicit pentru calitatea umană a aceluia care îi supervizează – în exclusivitate, se pare – îndrumându-le cariera literară.
Multe succese și domnului Manasia în cariera de jurnalism cultural. În fond, domnia sa, a făcut doar un pustiu de bine introducându-l pe E. Suman în istoria literară. Iar acest lucru nu i se poate imputa, acțiunea de promovare a tinerilor talentați, prezenți cu texte în paginile Tribunei, contrabalansează evident neinspirația cu care a ales un astfel de material uman pentru interviul său.

Pentru documentare și reclamă prietenilor noștri de pe clubliterar, pagina 20:

Tribuna – Revistă de cultură

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!