poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6868 .



Pentru București și dacă nu pentru el, pentru noi
presa [ ]
Pasajul Victoria

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [neverending ]

2008-08-29  |     | 



Photobucket
"Este un fapt. Niște oameni foarte răi s-au gândit că nu folosește la mare lucru vechitura cu geamlâc din poalele Podului Mogoșoaei. Și pentru că nimeni nu face nimic în bătătura asta - i.e, să deretice sau să grijească de dobitoace, cum scrie în Creangă că face gospodarul chibzuit- ei bine, au zis că la ce profit să se mai egziste una ca asta, dacă tot putem să radem jumătate din pasaj?

Și să trântim în partea dinspre Academiei ditamai blocul de o sută patruzecișipatru de etaje și trei sferturi.

Și dacă tot se născuseră ei într-o zodie cu tupeu, au încropit rapid un offshore, într-un loc cu verdeață fiscală, și s-au pus pe făcut hârtii.
Pe hârtiile alea se scriu niște vorbe foarte, foarte urâte: demolare, de exemplu.

Demolare în Centru?"

*

aveți mai jos un model de mail, adresele de rigoare
spiritul civic și conștiința sunt la purtător
tot ce puteți face e să dați copy paste și să trimiteți niște mailuri
folosiți-le!



"În atenția domnului Primar al sectorului 1, București

Domnule Primar,

Aflăm stupefiați din presa centrală (http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=118983&p=smecherii-din-imobiliare-vor-sa-darame-monumentul-istoric-pasagiul-victoria.html) de intenția unui grup de investitori de a întreprinde, cât de curând posibil, unele lucrări de reabilitare a imobilului în care a funcționat hotelul Muntenia, situat pe strada Academiei.

În acest sens și așa cum reiese din articolul citat de noi, acest grup de investitori v-a adresat o cerere, ce așteaptă aprobarea dumneavoastră.

În realitate, aceste lucrări de reabilitare ascund intenția clară a noilor proprietari de a demola acest imobil, dovadă fiind dezafectarea spațiilor de la etaj și schimbarea cu de la sine putere a indicatoarelor de risc seismic plasate pe fațada clădirii: de la risc seismic III, la risc seismic I.

Or, acest imobil clasat monument istoric este parte integrantă a Pasajului pietonal Victoria, construit la sfârșitul secolului XIX. Ca atare, Pasajul Victoria a beneficiat nu de mult, de lucrări de consolidare și restaurare întreprinse de Primăria sectorului 1 și de firma T.Z Cotton Club, în anul 2002.

Distrugerea fostului hotel Muntenia și înlocuirea sa cu un imobil ce depășește înălțimea admisibilă pentru zona în care ar urma să fie construit - paisprezece etaje și subsol- ar compromite și denatura definitiv calitatea de ansamblu urban de patrimoniu al zonei, justificând pe termen mediu și lung orice distrugere a altor clădiri cu statut similar.

Domnule Primar,

În măsura în care lucrările de consolidare ale Pasajului Victoria au fost finanțate și cu resurse bugetare publice - în speță, ale primăriei pe care o conduceți- considerăm că avem, în calitate de plătitori de impozite și taxe locale, nu numai dreptul, dar și obligația de a afla în ce mod au fost folosiți acești bani.

Mai mult de-atât: considerăm că avem dreptul moral de a cere ca astfel de acțiuni care constituie o gravă atingere adusă patrimoniului cultural național să fie definitiv oprite. De-altfel, considerăm că orice gest ce ar putea conduce la alterarea și compromiterea unității și diversității zonelor urbane protejate de către lege, ar trebui să fie sancționat cât mai curând de către autoritățile îndrituite să o facă.

În speranța unui răspuns eficient și rapid adus solicitării noastre, vă rugăm să primiți, domnule Primar al sectorului 1, asigurarea întregii noastre considerații,

Asta ar merge la:



[email protected]

director cabinet:

[email protected]

arhitect-șef adjunct:

[email protected]

direcția cultură:

[email protected]"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
surse:

- zaza - blog rapireadinserai.blogspot.com (anunț preluat cu acceptul autorului)
- terorism de cititoare - terorista.ro
- presa




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!