poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2776 .



Ganduri simple . ( 9 )
proză [ ]
sociale

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Joe King ]

2005-04-11  |     | 



E stiuta treaba, cand iti merge bine ai foarte multi prieteni. Cand ai mari necazuri financiare iti ajunge o mana cu doua degete sa numeri prietenii pe ea . Sau sa apesi pe tragaci.
------------------------------------------------------------

Toata viata lui a jucat " v-ati ascunselea" cu moartea. La spital, fuma pe ascuns desi ii amputasera ambele picioare si o mana. Cancer generalizat. Si cand moartea l-a gasit, l-a luat in scarba . Tocmai implinise o suta cinci ani si se inecase de la a prima tigara din al doilea pachet pe care il incepuse in ziua respectiva .

------------------------------------------------------------

Mama lui Gigel e curva de lux . Gigel are noua ani si nimic impotriva . Are si el , jucarii de lux , roboti sofisticati , trenulete electrice cu tunele si brizbrizuri , un mobil Samsung generatia treia si multi bani de buzunar. A zis cineva ca mamele generoase nu pot fi si curve ? Sau invers ?

------------------------------------------------------------
De ce fura ? De ce insala ? De ce minte ? Evident, nu vrea sa fie el mai fraier si e foarte ambitios. Calitatea de baza a politicienilor , e ambitia.

------------------------------------------------------------

Imi zisa nea Gicu , ba , teoria mea e ca romanul, cand vede pe cineva ca reuseste , nu vrea sa reusasca si el , luand exemplu . Vrea sa-l traga si pe cinevaul ala in rahat . Adica cum nea Gicule, ii zisei , in 2007 vom intra in Comunitatea Europeana. Ce parere ai de asta ? Zisa Gicu , copile, asta va fi o punere in practica a teoriei de care iti vorbeam .
------------------------------------------------------------

Daca statul ar functiona cum trebuie, banii nu ar fi furati sau risipiti. Institutiile de caritate n-ar mai exista. Saracia n-ar mai exista. Somajul n-ar mai exista . Delicventa n-ar mai exista. Fiecare ar avea tot ce-i trebuie , copiii ar creste fericiti sub soarele viitorului.
Si uite asa , dragii mosului, ne intoarcem in comunism. Asa era atunci. Cand geniul Carpatilor era la carma tarii.
Ce ma inghiontesti fa babo, cel putin asa se zicea.....

------------------------------------------------------------

O sa traiti bine. Acum totul se scumpeste , un pensionar amarat , dupa ce plateste intretinerea , ramane cel mult cu emisiunea " Surprize, Surprize " daca mai are chef de suprprize. O sa traiti bine, intr-un tarziu, din cauza ca in fiecare an alegeti cu cei care va spun ei, ca asa va fi.
O sa intrati in CE si ce a costat pana acum doua mii de lei va costa doi euroi, mai putin , nu ? Ce vreau sa va spun de fapt ? Tocmai am infiintat partidul O.S.T.F.F.F.B. care inseamna , partidul O Sa Traiti Foarte Foarte Foarte Bine. Evident, eu , conducatorul partidului, Ion Tare Bine , o sa traiesc bine, foarte , foarte , foarte bine avand grija de binele vostru. Votati cu Bine si cu mine si cu Tare Bine , nu fiti fraieri.

Cu uo se te fe fe fe be ai votat, un viitor mai bun ai capatat .
------------------------------------------------------------

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!