poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4456 .



Babitt
proză [ ]
fragment

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Sinclair_Lewis ]

2005-05-25  |     |  Înscris în bibliotecă de Marin Constantin Daniel



În jurul său orașul se grăbea pentru plăcerea de a se grăbi. În puhoiul de vehicule grăbite, oameni în mașini se grăbeau să se întreacă unii pe alții. Alții se grăbeau să prindă troleibuzul, deși știau prea bine că vine altul peste un minut, și săreau din troleibuz pentru a traversa strada în goană și pentru a se năpusti în clădiri și în ascensoare ultrarapide.
În barurile lactovegetariene alți oameni se grăbeau să înfulece mâncarea gătită de bucătari grăbiți. Intrau la bărbier, spunând sec: ,,Dă-mi numai o dată cu briciul. Mă grăbesc”. În birouri, funcționarii se grăbeau să scape cât mai iute de vizitatori, birourile lor fiind decorate cu pancarte pe care scria: ,, Azi este ziua mea cea mai ocupată” sau ,, Domnul a făcut lumea în șase zile. Poți să spui tot ce ai de spus în șase minute”. Oameni care câștigaseră cinci mii de dolari cu doi ani în urmă, și zece mii anul trecut, își uzau nervii și-și storceau creierii cum să facă pentru ca anul acesta să câștige douăzeci. Iar cei care căzuseră istoviți după realizarea unui câștig de douăzeci de mii de dolari se grăbeau să nu piardă trenul ca să petreacă iute vacanța recomandată de vreun medic grăbit.
Strecurându-se printre acești oameni grăbiți, Babitt se grăbea și el să ajungă la birou, ca să șadă fără a avea prea multă treabă afară de aceea de a veghea ca funcționarii săi să aibă și ei aerul că se grăbesc.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!