poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1145 .



Two Souls, One Body
proză [ ]
part 2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [auroredenevers ]

2009-08-05  |     | 



“ < Cine si ce sunt ? > Hm... Grea întrebare... O întrebare cu multe răspunsuri, așa cum e normal, doar că răspunsurile mele nu se aseamănă deloc cu cele la care te-ai putea aștepta.
Sa spun ca sunt un simplu om, as minti. As vrea sa fiu un simplu muritor, poate totul ar fi mai simplu pentru mine, dar dupa atatia ani, nu cred ca as mai suporta asta. De fapt, imi place sa fiu ceea sunt sunt, chiar daca e o afirmatie de om nebun... Spun asta, fiindca am o existenta duala, in mine sunt doua vieti, doua destine ; port in mine samanta nefericirii mele. Un singur trup si doua suflete, ancorate intr-o realitate incerta.
Ma numesc Dorian. Si atat. Nu-mi stiu adevaratul nume de familie, dar pe parcursul vietii mele, am avut diferite nume patronimice.
Cand am fost adus de la internat la castelul parintelui meu adoptiv, ma numeau Dorian Galba, caci acesta era numele prolificului bancher din Aeternum, iar daca amintea de cel personajului desfranat din poemele lui Horatiu, coincidenta nu era deloc intamplatoare. Apoi,cand Galba a fost decazut din drepturi, am fost adoptat de maestrul Desalonta, unchiul lui Mariusz, care nutrea o iubire parinteasca pentru amandoi. Mai tarziu, in vremea cand am considerat ca viata mea alaturi de acest frate vitreg putea fi periculoasa, am incercat sa fug si mi-am luat numele de Dantes.
Acum, sunt totusi, Dorian Desalonta, director la Rymnotech, compania mea si a lui Mariusz. care oficial se ocupa cu internetul, iar in particular, are preocupari cu mult mai sinuoase. In realitate, sunt un biet gardian, pastrat in organizatia asta, ce dainuie de cateva secole, doar pentru a-i purta de grija lui Mariusz, a-l apara de o profetie gasita in niste carti ale unui vrajitor si care s-ar putea indeplini sau nu, intr-un viitor nesigur. Practic, asta e singura explicatie pentru care inca supravietuiesc.
Cu toate astea, intreaga firma se invarte in jurul meu, pot sa fac orice vreau, fara pic de teama.
Vârsta mea ar uimi pe oricine, dar nu si p doctorul meu. Ei bine, abia am împlinit o sută șaisprezece ani. Oircine altcine ar rade de mine, auzind acest numar si mai ales sa auda si faptul că de atâția ani. eu încă stau cuminte lângă Mariusz, fără a încerca să-mi fac propria mea viață.
Daca am o viata a mea... "

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!