poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7862 .



Rochii
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Franz_Kafka ]

2009-08-18  |     |  Înscris în bibliotecă de Bot Eugen Iulian



Adesea, când văd rochii cu multiple pliuri, volănașe și zorzoane, care cad bine pe un corp frumos, mă gândesc că nu se vor păstra multă vreme astfel, ci se vor șifona, nu se vor mai călca întocmai, se vor umple de praful care, pătrunzând adânc în garnituri, nu va mai putea fi îndepărtat, și că din această cauză nu-i nimeni care să-și dorească să se întristeze și să se facă de râs, punându-și în fiecare dimineață aceeași rochie de preț, pentru ca seara s-o dezbrace.
Totuși văd fete care sânt într-adevăr frumoase și oferă privirii o seamă de mușchi ispititori și articulații cu oase mici și piele netedă și o grămadă de păr subțire; totuși apar zi de zi deghizate parcă într-un asemenea costum natural, își sprijină mereu același chip în același pod de palmă și se lasă reflectate în oglindă.
Doar câteodată, seara, când se întorc târziu de la o petrecere, li se pare, în fața oglinzii, că sânt uzate, buhăite, prăfuite, văzute deja de toată lumea, într-o ținută aproape imposibil de purtat.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!