poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 892 .



Mirajul artei polivalente în noul univers VIP al lui Cristian Brancu-Antena 2 (2008)
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-09-02  |     | 



Generalități
A studia( a cerceta), fără să aplici, este deseori nefolositor, dar a aplica fără să studiezi, este dăunător, sau periculos.
Cititorul va putea înțelege că dacă în unele laturi din știință și politică, a apărut nevoia de analist, s-ar putea ca și arta VIP-ului să aibă această nevoie.
Studiul comparativ din care s-a coagulat această lucrare, scoate în evidență toate reperele luate în calcul, dar a căror esență am concentrat-o cu rigurozitate maximă.

Surse și resurse de inspirație.
Nu-i greu de constatat ca analistul nostru Cristian Brancu n-a bătut toba din cercetarea pe care a făcut-o,
dar s-a inspirat din emisiunea Vip-Top-Gear, cu mare efervescență pe emisiunile americane prezente, din care și-a construit varianta românească pe care a pus-o în traiectoria Antenei 2 cu titlul de "Agent VIP".
Creatorul acestei arte, a fost foarte modest, aș spune că și-a subevaluat emisiunea cu acest titlu, asupra căruia voi mai reveni.

Prima punte de intrare în subiect
Dacă pentru filozof este suficientă vocația și marea izolare de care are atâta nevoie, Cristian Brancu are nevoie de timp și dispune de un talent polivalent cu care-și desăvârșește viziunea, opțiunea și performanțele.
În scopul arătat, el nu are nevoie de izolare, ci de dialog, de schimb de opinii, de muncă în echipă, de innoire, de umor, de încărcare emoțională, cu care să-și transmită intențiile și țintele artistice multiple, în această construcție.
Cristian Brancu a trecut prin toate testele din examenul timpului, ca un avangardist, ca un pionier care vede și simte cu 10 ani înainte, unde țintește această artă.

Exemple mai jos arătate:
L-am cunoscut ca un rafinat condeier în scrierea curentă cât și în excepționalele sale editoriale făcute în acest domeniu.
L-am cunoscut deasemeni ca un pionier și realizator al reu-niunilor VIP, promovate și găzduite pe sticlă de TVR și alte organisme istituționalizate, unde a fost la înălțimea cerințelor.
L-am mai cunoscut întâmplător, ca un umorist spontan și concis la sărbătorirea zilelor sale de naștere, unde a fost totdeuna fermecător.

Puntea a doua
De la revista VIP la "Agentul VIP Antena 2
Orice domeniu sau obiect de consum în economie, societate, în artă, are o perioadă de serviciu, un moment de ieșire din modă și de schimbare în vederea innoirii lui.
Schimbarea nu este reală, nu are ecou, dacă lucrurile rămân ca înainte și nu se obțin performanțe.
Toate acestea, el le-a avut în vedere, le-a gândit strategic(nu a bătut toba), dar și-au găsit ecou și eficiență la emisiunea sus arătată, în care și-a păstrat rangul de VIP al VIP-urilor românești, și-a materializat înnoirea cu rezultate escepționale arătate mai jos, cu alte cuvinte: i-a venit mintea la loc.

Date concise
Arta multiplă în sensul arătat, culege și coagulează toate imaginile artistice din reviste și din noua emisiune VIP sus arătată.
Criterii de innoire
Toate criteriile de înnoire sunt evaluate într-un studiu comparativ și concis de evaluare, arătat mai jos.

Markerii din revista VIP
Orice produs social, economic, artistic, etc, are o durată de funcționare, una de învechire și de innoire.
Înnoirea este reală dacă nimic nu mai este ca înainte, și care este însoțită de performanțe.
Datele din revista VIP au o structură monovalentă, mononuanțată și monoartistică.
Structura ei, a revistei, nu are ținte vii, personajele sunt o țintă statistică, nu sunt vibrante, nu fac imagine artistică pe scenă și ca atare nici jocuri de companie.
Această revistă mai are în prezent doar o cifră sub 100.000 cititori și aceeași o singură publicație săptămânală.

Emisiunea TV "Agentul VIP"
(Universul VIP)
Primul salt calitativ și cantitativ al performanței, este că inițiatorul își mută sediul din paginile revistei în scena TV la Antena 2.
Cristian Brancu este o personalitate artistică multiplă: este inițiatorul ideii de înnoire, realizatorul ei, moderator cu partenerii de dialog artistic și un desăvârșit artist talentat și cu mult umor.
Dacă ținem cont de cele arătate în miezul problemei, autorul acestei înnoiri și-a subevaluat creația artistică, definindu-se doar ca agent VIP.
Datorită celor arătate, i-aș sugera să-și modifice titlul emisiunii în Univers VIP, care are un spectru mai larg al prestației sale artistice, cât și a companionilor lui din emisiune.

Miezul problemei.
Cristian Brancu realizează prin inovările lui, o excepțională construcție artistică, variata și cu companioni multipli, focalizată pe noi traiectorii polivalente, polinuanțate și cu multe ținte artistice care intră într-o mare conjugare și corelare multiplă și care-i dă un farmec deosebit, mai ales prin umorul său scurt, dar foarte agreabil, o inițiativă care l-a făcut extrem de simpatic și după mine, cel mai bun om de televiziune.
Performanța fundamentală constă nu numai în prestația artistică arătată, ci și în faptul că a plonjat de la o cifră de 100.000 la 2,5 mil. spectatori și de la o publicație la 5 emisiuni săptămânale.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!