poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 983 .



Mozaicul personalizat în imagistica artistică
proză [ ]
Partea a III-a

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-09-19  |     | 




Punte de comunicare între generații
Când am inventat filipismele-scurtisime, lângă ele am folosit și filipismele în catrene, care nu fac obiectul lucrării de față. Având în vedere drumul fără întoarcere pe care-l am de parcurs și urgenta nevoie de a lăsa ceva în urma mea, m-am gândit să las ceva care tentează mai mult, adică : filipisme scurtisime , care au avut o sinuoasă evoluție.
Din 1996, până în 2004, când le-am publicat în cotidiene, s-au numit aforisme, maxime, cugetări care nu mor niciodată. Acum îmi dau seama că ideea mea a prins, întrucât pe rubricile trustului de presă Flacăra au intrat cu denumirea de : Filipisme mondene, apoi Filipisme scurtisime, iar pe Agonia, m-am depersonalizat, le-am numit treptat mozaic aluziv, mozaic personalizat, prilej prin care am deschis o punte generației existente și care vine să ducă mai departe ideea mozaicului, să preia ștafeta pentru ca mozaicul să reprezinte o legătură simbolică aproape neștiută între ei și mine.
M-am inspirat din alt filipism de-al meu, în care sfătuiam pe alții, citez: să înveți pentru tine, dar să știi pentru alții.
Așadar, îmi invit confrații din Agonia.net să preia ideea și să înceapă să scrie gândurile lor în mozaicul aluziv și personalizat.
În lucrările anterioare am depus maximum de minuțiozitate, în ceeace privește criteriile de fundamentare și modul de gândire în construcția acestor mozaicuri, așa încât nu le-am oferit doar o simplă idee, ci și pârghiile, sau sistemele prin care pot ajunge la construcția lor.
Astăzi este ziua în care împlinesc 81 de ani și le fac cadou tuturor care vor să adere la idee.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!