poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 982 .



Partea a IV-a -Agonia-noua noastră academie de arte scrise
proză [ ]
Punte între subiecte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-09-20  |     | 



După părerea mea, cel puțin la modul simbolic, așa ar trebui să se numească acest portal : Academia de arte scrise, pe care-l consider noul nostru Olimp și Montparnasse pentru considerentele arătate mai jos.
Până în aproximativ 2007, mulți gerontologi ( printre care mă număr și eu doar ca vârstă), bârfeau generația tânără că nu oferă cultură, literatură, divertisment de calitate.
Păi de unde era să le ofere, dacă până atunci, nimeni nu le sugerase modele de gândire, ce-ar fi trebuit să facă acești tineri din rândul cărora, unii erau cu-adevărat rătăciți spiritual, cum voi arăta mai jos.
Agonia.net a făcut totul sau aproape totul: le-a oferit repere, modele de gândire spirituală, i-a chemat în acest nou Olimp, care a început să dea și dă rezultatele care se cunosc și se vorbește recent despre ele. Până și eu care eram un artist aproximativ pe cont propriu, am înțeles spiritul acestui Olimp, care mi-a dat curaj, și pentru care am început să-mi retușez, să-mi reasamblez și modernizez filipismele, până le-am adus în stare de mozaic.
În aceste condiții, mi-am recercetat banca de date, o adevărată comoară din care am scos multe lucrări uitate.
Această academie a impus tuturora o ținută civilizată de cultură înaltă, bune maniere, a exclus frivolitățile și a imprimat bunul gust.
Din banca de date arătată, am scos recent un text îngropat, uitat, care se referă la Vip-urile de mahala care au existat înainte, o adevărată masă pestriță de rătăciți spirituali.

Vip-urile găștilor de cartiere.
Se războiesc între ele pentru putere, și cel mai tare preia conducerea. Au criterii și competențe: pumnul, ciomagul și alte asemenea, asezonate cu tupeu, violențe verbale și fizice. Fac concursuri de înjurături cu premii, în care se disting mari maeștrii. Au și ținte finale, bisnitz cu pastile de fericire și drumuri deschise către bulău, care înseamnă facultatea în domeniu.

Pirații sms-urilor în gura presei.
Nu-s școliți, nici nu au nevoie, n-au har, n-au clasă, se numesc ciumpalaci, care înseamnă persoane fără umor, farmec și identitate, și au ca țintă să șocheze ca să ajungă vip-uri, chiar și fără merite.
Intră în emisiunea lui Mircea Badea „În gura presei”, cu pretenția să ajungă vip-uri de notorietate, iar dacă tartorul emisiunii îi pune la punct, îl etichetează pe dată ca securist. Nici măcar nu-și fac socoteala simplă din care s-ar putea deduce că în ‚89 Mircea Badea avea numai 13 ani și era vânător de vrăbii cu praștia, in insula pensionarilor din Balta Albă, acolo unde idolul lor m-a făcut poet fără simbrie, un fel de François Villon, adică menestrelul lui.
Concluzii
Am dezgropat această categorie de rătăciți spirituali, numai pentru câteva date comparative și atât. Agonia.net a creat toate condițiile arătate pentru toți doritorii de creație artistică a condeiului, și face poate mai mult decât a făcut Titus Munteanu la școala vedetelor, care a dat generația de artiste ca Medeea Marinescu, Simona Pătruleasa și altele, și care a pus barieră haosului ce începuse să-și facă loc în lumea debutanților.
În toată această simfonie a reînvierii artei condeiului, chiar și la această vârstă la care nu mai am timp de competiție, mă străduiesc în continuare să aduc noi imagini artistice mondene, ancorate pe ținte vii și persoane autentice, cu bunele și cu relele lor, care ne aduc zâmbetul pe buze.



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!