poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 949 .



Partea a VII-a Imagistica aluzivă în proză scurtisimă
proză [ ]
Femeia- locul, rostul și menirea ei în ierarhia socială

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-09-24  |     | 



.Dacă admirația este doar o chestiune de opțiune personală, prestigiul, frumusețea și strălucirea femeii, sunt o chestiune de civilizație și bune maniere.
.Așadar, asemenea femei nu pot intra în ținta josniciilor, vulgarităților și insinuărilor unor mârlani, sau neciopliți.

Valoarea femeii pe scara socială

Câteva criterii de evaluare
.Toate serviciile și institutele de: biologie, genetică, antropologie, criminalistică și medico-legale, au constatat separat și împreună, că femeile(în general) posedă mai multe circomvoluțiuni decât bărbații, și sunt mai inteligente.
.În toate legendele babiloniene, persane, egiptene, grecești și romane, s-a constatat cu mult înainte, că femeile posedă un grad de înțelepciune superior față de bărbați.
.În lumea fiarelor sălbatice, printr-o strategie specială care-i aparține numai ei, femela iese mai greu și mai târziu din competiție în apărarea puilor săi, dovadă a inteligenței sporite la care m-am referit.
.În cuplu, dacă bărbatul domină prin forță, femeia domină prin viclenie, o dovadă certă de inteligență, din care fiecare se descurcă cu ceeace are în emisferele cerebrale.
.Subsemnatul mânuiesc condeiul, numai pe ținte fixe și personaje autentice, dintre care femeile reprezintă 80%, și le-am personalizat ca atare.

Adevărul
.Este sublim, este ca o floare de colț, rar, dar din păcate, perceput nuanțat după gradul de inteligență și după interesele circumstanțiale de moment.
.Ca să fiu în vogă, am o înaltă stimă pentru tânărul și distinsul domn Robert Turcescu, care este și trebuie să fie foarte circumspect față de invitații din emisiunea dumisale, cu care trebuie să fie foarte zgârcit în acordarea bilelor albe, întrucât numai bețivii și copiii mici spun întotdeauna și mai ales tot adevărul. Spun aceasta deoarece în emisiunile dumisale am asistat la mulți invitați, care-i servesc sferturi sau jumătăți de măsură, pentru ieșirea pe moment din încurcătură.
.Adevărul fără nuanțe este ca o sentință fără motivare.
.Toți mahării de la toate nivelele și de toate calibrele, ne recomandă să folosim întotdeauna numai adevărul, de care ei fug ca dracul de tămâie.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!