poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2005 .



Partea XVII-a Puntea finală de implementare a universului de mozaicuri, de extrapolarea lor de la cel personalizat la cel multipersonalizat
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-10-23  |     | 



Google al întregului mozaic.

Lucrarea de față este inspirată după funcția acestui google, din sistemele informaționale din internet, și este practic o bancă de date metodologice, artistice și operaționale, cu care se lucrează atât în interiorul părților, cât și în finalul universului.
Finalul se referă la extrapolarea de la mozaicul personalizat la cel multipersonalizat, și este arătat în puntea generală din partea XIII-a, pe care îl reeditez și în lucrarea de față, asupra căruia n-am făcut nicio corecție.

Punte generală între subiecte la zi.

Deoarece pe de-o parte, in Noul univers al nuanțelor au venit și alte înnoiri, pentru a nu risipi conținutul, farmecul și țintele lor, mă străduiesc să le țin aproape, în spațiu mic și cuvinte puține.
În cazul de față, concură atât mozaicul simplu personalizat, cât și multipersonalizat, pe care vreau să le tratez împreună, concis, numai după ce proiectez Micul testament al jupânului Nicomah, întrucât acesta oferă cea mai generoasă formulă de multipersonalizare, adică joc de imagini și nuanțe artistice pe 22 de personaje, care reprezintă cei 22 de moștenitori testamentari.
La înnoirile însumate în acest univers de nuanțe, se adaugă și cele rezultate din dialogurile cu umoriștii Ștefan Durlai, Ion Dobre și Mihai Traistă.

Compoziția lucrării.
Această ultimă parte are în compoziția ei, trei piese noi care se intercalează în registrul(universul mozaicurilor), și anume:
-texte, note, informații artistice de fond, privind opera lui Paul Nicolae Mihail.
-Punte între toate acestea și placheta de umor ritmat, Micul testament al jupânului Nicomah.
-Punte între Micul testament și cronica ritmată din partea XVIII-a, în care se face corelarea multiplă a mozaicului multipersonalizat.

Concluzii.
Dacă Trustul de presă Flacăra mi-a oferit șansa să implementez filipismele monovalente, Academia Agonia. net mi-a oferit imensa șansă de a implementa lanțurile de mozaicuri care se termină cu cel multipersonalizat și pentru care îi aduc mulțumirile binemeritate.

Notiță specială
Prin stocarea tuturor datelor în puntea finală, s-au eliminat toate golurile, dâmburile, sau imixtiunile în textul Cronicii ritmate, în așa fel încât cititorul își va putea concentra atenția, numai asupra Cronicii ritmate, care este una de lung metraj.

Arta condeiului, umoristica, filmologia,
din universul lui Nicomah și cultura română.
Circumstanțe.
L-am cunoscut pe maestrul Nicomah în anii 1976, împreună cu Olimpiu Vladimirov, Larian Postolache și Traian Lalescu, în ținuturile dobrogene:
Constanța, Tulcea, Medgidia, unde organizau reuniuni și concursuri de poezie. De-acolo m-am molipsit de stilistica lui umoristică, pe care am folosit-o în: Micul Paris, în Căderea celor trei Olimpuri, Rahova de jos și Misterele Bucureștiului.
Mult mai târziu, ne-am regăsit la Trustul de presă Flacăra, unde am fost confrați de reviste umoristice.
Maestrul Nicomah este un distins prozator , strălucit epigramist, umorist de nuvele, fost textier la Teatrul de revistă C. Tănase, scenarist de radio și de filmologie.

Bijuteriile artelor din comoara lui Mihail Nicomah

Timpul, locul, momentul și circumstanțele lucrării, nu-mi permit să adun toate operele pe care le-a scris maestrul Nicomah. Nu-i prea greu să constați că acest om este un artist polivalent, polinuanțuat și multiplu așa cum arăt mai jos.
Mihail Nicomah este autor a multor reviste și cărți de copii, publicate în editurile din țară, din București și din Europa. Este autor al multor schițe și nuvele umoristice, publicate în toate revistele de specialitate, în care a lăsat farmec, umor și cote mari de simpatie. A fost textier valoros în cele patru săli de spectacole: Eforie, Savoy, Victoria, Boema, și la Teatrul de revistă C. Tănase. Este scenarist valoros și de anvergură în emisiunile de radio România București, este autor a 30 de scenarii de filme, interpretate de cei mai mari actori români, din care arăt numai câteva:
Haiducii, serialul Urmărirea, Un August în flăcări, opt filme de lung metraj cu personajul principal Mărgelatu, etc.

Scurtă concluzie.
Punându-i de acord toate domeniile în care a scris și a făcut filmologie de înaltă calitate, nu-i prea greu să constați că autorul acestor opere este un fin psiholog, un inginer arhitect și un mare artist al sufletului omenesc.

Dedicație de la scriitorul Mihai Traistă:
„Păstrând amintirile despre alții, lăsăm amintirile despre noi"

Notă. Intrarea în peisajul părții a XVIII-a are în vedere următoarele:
-textul testamentului jupânului Nicomah înscris în Biblioteca virtuală cum am mai arătat, și
-racordarea la acest text a Cronicii ritmate, care este un dialog la distanță pe marginea acestui Mic testament.

Micul testament al jupânului Nicomah



.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!