poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1728 .



Povești pentru Gabriella
proză [ ]
(Fragment din romanul cu același titlu)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Stefan Doru Dancus ]

2009-11-20  |     | 




Sunt trimis după vopsea, lucrările în construcții te învață să fii ascultător și operativ. Hârleț, târnăcop, lopată – cuvinte speciale pe care le înveți o dată pentru totdeauna, care, odată învățate, stau mereu într-un colț al vieții tale, așteptând clipa când vei avea nevoie de ele, când vei fi nevoit să o iei de la început cu dezgustul și dezamăgirea.
Ca un făcut, abia de-mi creez un cadru potrivit de supraviețuire că se și impune părăsirea lui, plec mereu imediat ce am terminat de construit multdoritul univers. Scot cuvintele acelea practice din ungher și încep să lucrez la noul edificiu dar pentru a-i asigura durabilitatea, îngrop la temelie câte un an, doi sau mai mulți, cu speranța secretă că așa voi termina mai repede cu lumea, cu sporovăiala, percepțiile și obrăzniciile ei. Nu-i chip: de fiecare dată lipsește ceva, sunt chemat să muncesc în altă parte, sunt un meseriaș de excepție, peste tot e nevoie de mine, construcțiile mele nu cad niciodată, la nici un cutremur.
Visător, pun bocancul pe scara vagonului. Cu o oarecare părere de rău, de-a lungul călătoriei îmi repar uneltele și le lustruiesc terminațiile metalice. Le așez în așa fel încât să nu stingherească. În compartiment se stinge lumina, trenul, chiar, intră în tunel. Dimineață, oamenii aceștia obosiți vor fi angajații mei, cu ei voi clădi sau voi dărâma. Vor privi în final ce-au înălțat mâinile lor, se vor minuna: cum de au putut ei aduna pagină cu pagină, cum de au putut înălța schelele atât de sus de au făcut o carte?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!