poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1521 .



Jurnal electoral
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2009-12-08  |     | 



Jurnal electoral…


4 decembrie

Ora 19. Confruntare Băse – Geoană. Tensiune, crispare, criză națională. M-am cazat la hotelul CCD-ului din Sibiu. Cameră imensă, cald, acceptabil. Nu reușesc să mă conectez la net.Tehnologie neprietenoasă. Concluzii după ultimul meci electoral.
Geoană șters, tip clasic de palavragiu politic. Conștiincios, papagal dar fără fler, fără intuiție , nespeculativ și prostănac. A cam luat-o în goarnă, dar s-a salvat cu finalul. Ãsta e un președinte comod pentru toată lumea, știe să ofere flori și va tăia panglici cu responsabilitate. Singura chestie deșteaptă din tot discursul lui a fost ideea cu echipa , din final… adică eu, Geoană nu o fac singur, într-o lume normală nu se mai poate, am echipă!

Mulțimea este stupidă, s-a transformat în ceva electoral. Mulțimea face revoluții, comuniunea nu!- Puric perorează de unul singur la TV.

Băse, același vechi lup de mare: vulpe fățarnică, discurs emoțional, hăhăieli înfundate,lovituri cu moguli sub centură, cadou rustic, minciuni, tupeu- Domnul Geoană este un om slab ! El cum o fi ? i-au lipsit lacrimile de crocodil vărsate pe umărul poporului. La final cam iritat, își trăgea agasat nevasta spre casă, ceva îl scosese din pepeni.

Moderatorul , o figură smeadă, grizonată de timpuriu și panicată, în luptă cu toți și toate, cu adevărul trunchiat dar mai ales cu inepția personală. A rezolvat trecutul și viitorul. I-a pus pe combatanți să jure pe Biblie. Mascaradă , ce autoritate o fi turcitul unei televiziuni moguliste să își permită să ia în deșert Cartea sfântă?
Eiii, blasfemie-neblasfemie dar ne-am liniștit, Mircică a jurat că nu va ajuta mogulii , iar Băse s-a strecurat pe sub jurământ, nu a dat cu pumnul, altfel spus au mințit copilul și mătușă-sa. N-am crezut o iotă. Vor plăti cândva Doamne ?
Politică , politică dar cam prea mult să iei în deșert cele sfinte…
Pentru mine Băse nu a fost spre finalul mandatului chiar ce trebuia , dar are totuși competențe. Ieri la Cârcotași în emisiune a învățat poporul cum se bea wiskiul cu gheață, școli înalte!

Dintr-un Tabu rătăcit la recepția hotelului învăț de la Tash Aw cum trebuie să comunici cu asiaticii care de felul lor nu suportă certurile și descopăr Kuala Lumpurul, capitala Malaysiei , amestec curios de tradiție și modernitate voită.
Tash Aw este autorul Fabricii de mătase, povestea lui Jhony, negustor de țesături, pe care destinul l-a prins în 1941 între pietrele de moară ale armatelor britanice care nu cedau Asia de Sud-Est și japoneze care cotropiseră Manciuria visând la Malaysia. Criticii i-au comparat romanul cu Pacientul englez al lui Michel Ondaatje.

Am trecut în 5 decembrie. Scriu crispat, presat de comprimarea timpului. Nu am mii de secunde la dispoziție pentru preocupările mele, pentru Jurnal, pentru poveste,pentru comunicare și asta înseamnă că libertatea mea este știrbită. Casc, casc dureros, mă chinui, încă puțin citit, scris, frunzărit presă… de ce o fac ?nu știu , nu-i văd rostul , dar simt că este o cale… trebuie.
Noapte bună!


5 decembrie

Liniștea dinaintea furtunii. Stare de normalitate bizară. A încetat campania. Ne-am îndobitocit cu totul. Îi urăsc. Niște aroganți, fățarnici și mincinoși, ne-au dezbinat, ne-au mințit ne-au tratat ca pe niște slugi. Mi-e scârbă de voi toți politruci găinari, demolatori de bune maniere, idei și educație A fost o luptă nedreaptă… nu între ciugulitorii de ciolan , nu …nu pentru ei, pentru noi…truditorii, posesorii de nimic și de tot în același timp. Ne-au căutat în coarne, ne-au promis marea cu sarea, ne-au extaziat, ne-au îndobitocit. Noi aveam votul și ei voiau votul acesta, doar votul ,în rest nicio responsabilitate. Ciudat, nu sunt nerăbdător să aflu finalul, cu Băse sau fără Băse, mi-e totuna…. nu întru-totul , dar nu mă voi putea bucura în nici un fel. Suntem o nație răvășită și vom plăti cândva această inconștiență.
Nu am avut șansă de lideri, doar bolnavi de putere și aplauze găunoase.

Răspândaci TV ne anunță că în cazul balotajului în exit polluri un candidat este pregătit să scoată guralivii în stradă. Ghici cine ? ori unul ori altul!

Am terminat cu Green acum mă lupt cu Pavese. Voi avea de lucru, Jurnalul unui om hipersuspicios față de viață.1937-chinuit de iubirea fizică pentru femeie. Am impresia că o disfuncție fiziologică l-a influențat enorm ca trăire , operă și decizie finală:
…Bieți oameni ,testiculele din care ne-am născut, rămân întotdeauna substanța noastră. Indiscutabil mai mult e fericit prostul, săracul, ticălosul căruia îi funcționează membrul, decât geniul, bogatul, angelicul anormal în chestia asta.

Iubirea nu are limite, sparge canoane, rupe lanțuri, pune coarne, unește. Iubirea are limbajul ei, un alt joc, o altă logică , o altă trăire. Ați iubit vreodată? Nu ați simțit că nimic nu vă poate sta împotrivă, nu ați simțit cum arde ceva în interiorul trupului, cum vi se inhibă răutatea , cum virilitatea sau feminitatea vă sunt hiperbolizate ? nu ați simțit că vi se întâmplă ceva reconfortant dar și dureros în același timp, că plutiți sfidând legile gravitației?
….. iubirea nu are vârstă, nu are limite de castă, dogme, etnie sau arginți. Iubirea…bucurie sau durere, curaj sau lașitate, virilitate sau impotență, sexualitate sau erotism , spirit sau instinct ?
Oricum ceva imposibil de definit! Ce poți spune despre iubirea dintre evreul bucovinean , poetul Paul Celan și Ingeborg Bachmann fata unui nazist austriac, devenită peste ani un reper al literaturii de limbă germane ? îi atrăgea poezia, ochii minții, glasul cărnii ? sau pur și simplu lucra destinul ? Corespondența dintre cei doi, un amalgam de epistole , poezii și sentimente de o acuratețe umană care îmi provoacă fiori trebuie citită. Se poate trăi și așa… dar intensitatea combustiei de zi cu zi, anxietatea, corsajul mariajului vor ucide o iubire reală, o iubire netraductibilă, o iubire în fapt normală… în 1970 Paul s-a aruncat în Sena, obosise .
Epistola sa din 31 octombrie 1957 ne ajută : atunci când te-am întâlnit, ai fost pentru mine atât senzualul cât și spiritualul. Aceste laturi nu pot fi despărțite , Ingeborg.
Oricâtă bunăvoință ai avea nu poți să-ți ajuți întotdeauna aproapele, chiar dacă îți este soț, fără iubire suntem neputincioși. Soția lui Celan, Giselei Lestrange i se destăinuie amantei Ingeborg: Paul s-a aruncat în Sena.A ales moartea cea mai anonimă, și cea mai solitară.Ce pot să mai adaug Ingeborg ? N-am știut să-l ajut așa cum aș fi vrut.
Nu aveai cum Giselle, nu aveai cum… sunt lucruri care nu pot fi explicate, sunt ființe care nu ne aparțin, suntem oameni , suntem neputincioși !

6 decembrie

Moș Nicolae. Românii satu la coadă , vor un președinte. Simț civic sau pur și simplu încrâncenare determinată de logica ba, p-a mătii ? Secțiile speciale din București sunt și acum capul de afiș.Mă mir,oameni simpli chinuiți de grija zilei de mâine sunt terorizați de simțul datoriei și pierd ore bune pentru un vot, iar eu lâncezesc încă, măi să fie ? dacă și la muncă ne-ar chinui acest simț România ar avea o altă inimă, o altă față. Candidații s-au jucat cu ștampila dis de dimineață. Băse a servit o glumă ieftină: mi-a fost greu să aleg, hă, hă,hă ? Mircică, băiat cuminte cu mutra ingenuă a unui om care îți dă impresia că nu știe ce i se întâmplă îi felicită pe cei care onomastic se cinstesc astăzi și își prezintă programul diurn al unui soț model: bla, bla, bla…

Vreme mohorâtă,umedă. Câteva apeluri, urări de bine, sănătate și ce-o mai fi.În bătătură, cu un ochi la știri și altul prin cărți. De vorbă cu Pavese, frământările unui om sensibil, pierdut în jungla vieții, dar și multe banalități:
… singurătatea e suferință-împerecherea e suferință-acumularea e suferință-moartea este sfârșitul tututror.
Mda, o viziune defetistă, păguboasă care nu poate avea decât un final anunțat- sinuciderea.
Nu…nu sunt de acord, viața este într-adevăr o junglă cu bucurii sau suferințe, depinde de individ, dar în primul rând viața este responsabilitate, luptă…și de fapt aici este cheia , cum lupți pentru ceea ce crezi că merită ; de ce ar fi doar fericirea un exemplu de bună practică ? suntem naivi , interpretăm plăcerea simplu prin a avea… bani, lux, sex , avere ,putere și alte baliverne la discreție . Oare ăsta să fie sensul existenței ? viața este complexă, este un sumum de incertitudini pe care și le rezolvă fiecare în funcție de temeperament, educație și caracter.
Viața este viață, nu avem dreptul să o condamnăm, suntem sortiți doar să visăm!
Viața nu se definește prin a avea, ci simplu prin a fi! …și cel mai greu este să fii Om. Nu există încă o rețetă a succesului dar suntem condamați să încercăm… un mileniu , două, trei….Omul este prototipul unui model ideal, în concluzie irealizabil dar care constituie din negura devenirii lui homo sapiens sapiens, o țintă. Fiecare epocă a avut omul ei: omul maimuță, omul carnivor, omul culegător, omul agricultor, omul războinic, omul de știință, omul capitalist, omul comunist… omul proscris. Acum suntem la faza omului comod…într-o zi o vom lua de la început. Ne străduim.


43 de minute până la aflarea primelor estimări. Televiziunile se agită. La ora 19 prezența la vot a fost de 53,51 %. Unii anunță cu subânțeles că Prostănacu Bunicuței avea la ora 18 vreo 300-400 000 de voturi avans, dar la ora 19 ar fi fost restabilită egalitatea și roata încă se învârte. La alt post CTP, omul sentință, ne atrage atenția că de fapt se dă lupta nu între doi candidați, ci între două mașinării, partidul și securitatea. Hîmm… posibil. Soacră-mea a sunat-o pe Miru și i-a povestit cum a visat că Băse a luat caimacul și a plâns toată noaptea. Nașa Mirunei a sunat și ea. Nu poate veni , deci nu ne mai putem conversa la un păhărel de Nicolae, motive necredibile, Băse ne-a rupt tradiția. Incompatibilitate între viziunile noastre electorale. O dă pe politică.I-a deranjat atitudinea soției Prostănacului la marea confruntare: n-ai văzut-o ? s-a machiat în pauză, nu se poate …și să mai ai tupeul să îi dai lui Băse cadou o carte a bunelor maniere?
Răspund sec, îmi e total perpendicular. Efectele perverse ale acestei mascarade vor dezbina oameni.
Fac haz de necaz, glumim, râdem , teatru stand up, dar simt că ceva nu mai merge.Lucrurile astea sunt din ce în ce mai frecvente în jur. O colegă mi-a spus ieri că a răcit relațiile cu părinții de când ne campanizăm.Ne-am împărțit în ai noștri și ai lor, suntem tâmpiți. Nu avem cultura dialogului, nu putem accepta ideile altora.


20,45: cei doi președinți au sosit la sediile de campanie. Veselie peste tot. Liberalii sunt în număr mare la sediul pesedeilor.Curaj politic sau gafă? Ciorovăială între ziariști pentru un titlu de pe burtieră: știm cine e președintele ! Toate posturile titrează: avem rezultatele. Pesimiștii îndeamnă la răbdare, vor mai fi rezultatele din diaspora și Moldova . Cu 10 minute înainte de ora 21 Insomar îl dă pe Mircică câștigător cu 54%. Nu mă aprind. Sunt doar o picătură într-un ocean învolburat.Sunt insignifiant. Pedeleii sunt cam opăriți. Mircică e aplaudat, se strigă la pesedei victorie. Victoria cui? Învinși suntem cu toții. A lipsit starea de normalitate. Alții recomandă prudență. Pleșu a zis-o și de data asta: merg la vot cu batista la nas! Biensur, moncher ! te înțeleg, de aceea sunt trist. Mircică zâmbește și face joc de glezne. Băse acuză: am mai văzut așa ceva și acum cinci ani. Toți par că au învins.
Se joacă tare, teatru români, teatru! S-ar putea să avem doi președinți. Un minut…Băse deja vorbește…a furat startul, mai sunt câteva minute până la ora 21.


Ora 21. Mircică câștigător: CCSB îl dă cu 51,2 %, Insomar cu 51,6 %, Curs cu 50,8 %, B1 TV dă fifty-fifty... Mircică se țopăie și strigă: victorieee ! se caută la inimă… dirijează…Bună seara dragi români, împreună am învins… este o noapte frumoasă…am avut și emoții …bla bla, bla…mulțumește prietenilor liberali…. Este victoria lui Crin în aceeași măsură cu a mea…a dracu javră politica asta…Omul din Pipera e între Mircică și Crin…Mircică mulțumește familiei… mama mă vezi ?am cravata mea sunt pionier… celor din ceruri…are emoții…urale…am avut drepate … când de luni de zile vorbim de unitate… locuri de muncă… victoaria noastră e victoria normalității… a tuturor cetățenilor…o noapte frumoasă…îi mulțumesc și celui care a condus România în ultimii cinci ani, îl voi respecta…huiduieli… dar de mâine începe lupta adevărată, ne vom apuca de treabă…vom avea un guvern Johannis…de astăzi sunt președintele tuturor românilor și care m-au votat și care nu m-au votat…astăzi punem capăt tranziției, de mâine ne îndreptăm spre Europa!!!…în greacă Sfântul Nicolae înseamnă biruința poporului …România a câștigat…
Vorbește Crinuțul pesedizat…
Pe Băse nu-l prea bagă televiziunile în ecran, doar la B1 TV se dă balotaj și se titrează afirmația lui Băse: am învins!
Vorbește Băse…la ora 19 sondajele corecte arătau că l-am depășit pe Geaonă… câștigarea alegerilor se datorează poporului…nu avem altă șansă decât programul propus de mine…curat modest coane Băse, vezi, ești băiat bun dar vrei să faci totul de unul singur ! Băse e cu steagul, vorbește ca și cum ar fi învins dar nu prea are suflu. E vânăt, dar pe baricade încă! O trage cu manipularea…repetă că a câștigat…e cam singur…greii pedeleului nu prea sunt în prim plan…au dat deja colțul ?
Băse a câștigat…scenariu sinistru , sărmană Românie. Îndeamnă la liniște…dar asigură că după numărătoare va fi învingător…
….râd cu gura până la urechi, mă descarc, asist la un circ mizerabil.
Dacă e o victorie a coaliției antibăse a fost victoria liberalilor. În 2004 l-au făcut Președinte pe Băsescu , acum îl vor trimite la Cotroceni pe Geoană.
Liberalii au doctrină, au acum și un lider, partid le mai trebuie!

21, 45- vorbește Johannis. Prudent , ca orice sas. Apreciază ca un lucru bun alternanța la putere.

21,55- Băse se conversează la OTV. A dispărut deja din prim plan, apare doar pe la televiziuni minore. În Modrogan se reaprind beculețele.Băse e răgușit, tușește… fără sclipire. Promite că nu va încuraja zbenguielie în stradă…ciudat se sting luminile…Băse în mulțime…azi are 34 de ani de la nuntă… mulți înainte Coane!Nu mai are suflu, susținătorii îl încurajează…Băse e ofilit... Greu, singur împotriva tuturor,nu este o carte câștigătoare. Băse e acum un om singur…o ziaristă afirmă că astă seară s-ar putea lupta cu propriul partid.

22,30 –sediul pedeleilor. Au numărat 14% din voturi și Băse are 50,3 %. Cel care făcea anunțul era cam timid. De la Bec ne luminăm, se fac primele estimări: 56,9 % prezența la vot, în București 54,9%, ungurii n-au prea dat cu ștampila.

Nicolaus Olahus, Nicolae Iorga, Nicolae Paulescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Mărgineanu sunt doar câțiva Nicolae care au făcut ceva pentru românime…

Cine a fost Nicolae Mărgineanu ? un psiholog deosebit.L-am descoperit foarte târziu. Absolvent al Universității din Cluj, specializări la Universitățile din Leipzig, Berlin, Hamburg, Paris, Londra. Bursier al Fundației Rockeffeler la Universitățile Harvard, Yale, Columbia, Chicago și Duke. Îi lipseau studiile de la Aiud, au avut comuniștii grijă, l-au școlit vreo 16 ani. A povestit experiența concentraționară într-un volum insolit de memorii, Închisori și amfiteatre(1991). Fiul său, regizorul Mărgineanu a făcut un film document cutremurător, despre comunizare, Undeva în Est…
Stau cu urechile la știri și scriu în Jurnal, surescitare mare în Þară…
…în 2002 am găsit într-o mercerie, ce avea obiect multiplu de activitate, inclusiv desfacerea cărților, o lucrare sclipitoare a psihologului, Psihologie și literatură. O lectură necesară și edificatoare, un limbaj academic atractiv, nimic din truismele și șabloanele gândirii sau exprimării regimului totalitar…
…Mărgineanu m-a edificat ce-i cu Sinele, Eul și Supra-Eul.Am rămas dator cu unele explicațiuni…vă amintiți?

… Sinele este egal cu totalitatea pornirilor libidinale din înconștient, comune tuturor indivizilor. E inconștient și principiul plăcerii îl domină.Caracterul său amoral provine din principiul plăcerii…orice stă în calea acestor plăceri e obstacol ce trebuie înlăturat, indiferent care sunt normelemorale și sociale, care au ridicatacest obstacol.

… Eul este rezultatul organizării vieții sufletești, în așa fel încât pornirile libidinale sunt armonizate cu exigențele sociale.Eul e pe latură de conștiințăceea ce caracterul e pe latură de conduită. El e sufletul care unește materia cu spiritul. Menține balanța între pornirile instinctive, telurice, ce izvorăsc din adâncimile ființei noastre pământești și între aspirațiile nobile, spirituale, grație cărora tindem să ne ridicăm spre cer. Reprezintă organizarea coerentăa proceselor mintale, determină rațiunea și moralitatea.E amenințat din trei părți: lumea externă, pornirile libidinoase din sine și severitatea Supra-Eului.

…Supra-Eul crește din Eu,din acea parte care se ocupă cu respectarea normelor sociale și morale. Funcțiunea sa principală este critica față de Eu, are un caracter compulsiv. E una cu ceea ce se numeșteconștiință.Tinde să fie hipermoral și tiranic față de Eu.Între Sine, Eu și Supra-Eu există o continuă interferență. Sinele vrea satisfacerea tuturor pornirilor sale, Supra-Eul admite doar cîteva și numai în anumiteforme socialeaccesibile, iar Eul încearcă o operă de împăciuire, îmblânzind pornirile din Sineși îndulcind exigențele morale din suora-Eu…
Îmi traduc în cunoștință de cauză diferite comportamente. Geniile sunt dominate de Sine, ratații de Supra- Eu, restul reprezintă ființe comune.

Citesc în franceză Le combat avec le demon- Kleist, Holderlin, Nietzsche de Ștefan Zweig. Sunt ca și comunicare extrateritoriu național un om handicapat. Ceva franceză și în rest nimic, când sari gardul și dai cu nasul prin Europa constați că fără puțină engleză , ți se aruncă priviri compătimitoare.

22,45. Mircică la sediul peneleilor, vizită de curtoazie. CCSB dă rezultatul final al exit pollului: 51 % Mircică, restul Băse, CURS îl dă pe Mircică 50,7%, INSOMAR calat tot pe Mircică cu 51,2%. Se insinuează încercarea de fraudare la secții, în teritoriu. Se sting lumini. Exit pollul aproximează intenția la vot și nu frauda ne atrage atenția un universitar .În loc să ne liniștim, tensiunea crește. Se joacă tare.Pedeleii anunță la 22,56 că după numărătoarea a 40% , Băse conduce. Presiune maximă.Concluzia unui ziarist: un Președinte, un partid, un guvern controlează o Þară. Pesedeii se defulează: pedeleii mint…

Mher licht, a spus Goethe înainte de a muri. Incredibil câtă dreptate avea. Mai multă lumină.Câtă josnicie …să oprești lumina, repet, mă repet, o susțin: neam de hoți!

23,06- gratulări la sediul peneleilor. Vizită de curtoazie a lui Mircică. Deocamdată plutim. De două luni nu avem Guvern, acum nu avem nici președinte. Numai noi, românii puteam fi în stare de așa ceva.
Prea cald pentru luna decembrie, sunt treaz în miez de noapte…strâng în pumn infinitul…desenez un cerc, îmi place linia curbă…pulsez…stau de veghe…înțeleg…bizar, se schimbă tricouri între partide, tâmpenii…aș vrea să beau dintr-un pahar de granit înțelepciunea Sfatului piticilor …Scufița Roșie ignoră lupul și Mica Sirenă îmi revigorează erotismul…sunt încă o ființă care reacționează…trupul meu cerșește: absint, absint, absint.

7 decembrie

Bombă.Ne-am culcat cu Geoană și ne-am trezit cu Băse. La ora 11,00 Băse are 50,37 %. Nu mai contează. Ne-am ales cârmaciul la mustață. De fapt diaspora ne-a impus Preșul. Vă mulțumim, v-a chinuit grija noastră …Binefacerile democrației, riscul de a da sufragiul universal pe mâna tuturor moftangiilor. Instituțiile de sondaj au dat cu oiștea-n gard. Cu Băse înainte încă cinci ani. Hopa mitică, pesedeii cad și Băse se ridică. Johannis a dat înapoi. Rămâne primar al Sibiului.
România inedită, România bipolară, România bolnavă.
Arunc presupuneri… de fapt pentru mine este o certitudine. S-a furat…s-a furat la greu și de o parte și de alta…mi se confirmă, suntem un neam de hoți… hoți de cai, hoți de pământuri, hackeri, hoți de voturi-turiști electorali….Dăm clasă Europei… la furt. Nu degeaba ne numeau în antichitate vecinii latrones, în limba neaoșă a locului-lotrii , vulgar spus hoți. Râul Lotru își are originea onomastică în acest apelativ...ne bățoșim vanitos că suntem daco-romani, dar vai de vâna noastră, de moralitatea noastră…toți cei care au trecut de-a lungul și de-.a latul moșiei carpato-dunărene ne-au lăsat ceva în codul genetic: huni, goți, ostrogoți, slavi, pecenegi, cumani, tătari, turci…în Loviștea sunt numeroase toponime și antroponime cu obârșie pecenego-cumană: Găujani, Boișoara, Câineni, Alăman, Bărăgan, Berindei, Buga, Caramaliu,Colhon, Huluzu, Modruz, Ruhat, Teleabă, Tăuzu,Tocsăbeni…Brasso( Brașov) în Þara Bârsei, Arpaș, Avrig, Beșimbac în Þara Făgărașului…iar numele întemeietorului de țară, Basarab fiul lui Tocomer este cuman…

Liniște…liniștea dinaintea furtunii. Culmea penibilului, să sari până la bec , savurând victoria , ca apoi să o iei în bărbiță…voința poporului este suverană. Nu neaparat și corectă…
… Băse se explicitează, expresie specifică: un fleac, i-am ciuruit…mă tem că ne-am ciuruit cu toții…


…curge din mine neputința, speranța, bucuria, viața… parcă mi s-au tăiat venele…din ce în ce mai vlăguit… nu mai vreau, nu mai îmi pasă… doar respir, îmi umflu și desumflu pieptul mecanic…o cioară mi-a vestit iarna…iarna din ani, iarna din suflet, iarna din speranță…doar căldura maternă a zeiței Ceres mă mai poate hrăni…sau trupul Evei, căldura din vintrele ei…vreau să mă absoarbă , să devin din nou un fetus conservat în uterul materiei…să adorm , să mă liniștesc și să revin la viață după mii de ani lumină, atunci când normalitatea va fi o stare de fapt… vreau să îmi revărs energia …vreau să pentrez trupul conștiinței…să supun viril inocența…urâtul trăiește.

17,45. Băse a vorbit. A mulțumit tuturor votanților, diasporiților salvatori și a dat-o pe glumă. Dacă se vor renumăra voturile va avea 3 procente peste…cine a căzut mai rău, Mircică sau Crinuleț ?
... eu , hă, hă, hă fiindcă trebuie să mai muncesc 5 ani, hă, hă, hă. Nu cataloghează prestația adversarilor , n-are catalog , hă, hă, hă… acuză pesedeii că au făcut presiuni asupra institutelor de sondaje să măsluiască exit pollurile.
Neam de panglicari, neam de traistă, nici un dubiu, ne-am făcut-o…

Titluri de știri: Ne-a ciuruit ?Vai de ciurul lui! Sau Din Poll, în exit!

Pesedeii nu mai au față. Vor contesta la Curte , clamează frauda. Crinul se deschide, și-a asigurat electorii că va apăra valorile x ,y, z… vom fi, vom face, vă vom reprezenta…ce valori ? de stânga , de dreapta, de mijloc !!! Băse l-a zgândărit cu telefonul pe Moliceanu versus Tăriceanu, care a cam uitat umilința…
Moralitate de fațadă…dedesuptul pute!

8 decembrie

Poporul vorbește, poporul întreabă:
- N-am votat cu Chiombalâul, am votat cu ăla cu nasu mare…o florăreasă.
- N-am votat, buletinul meu e în autobuzul…mi l-au furat… un om obișnuit.
- Ce-am votat ?...nu știu, primarul…un sătean.
- Mai votăm o dată? Un român debusolat.

Pesedeii au contestat alegerile. Se adună probe…situație comică…poporul se destăinuie: ne-au dat și portocalii dar și roșii…
Ne-au dat…ne-au dat umilință fără număr….
Titlu tâmpit de presă: Presa lui Ciutacu a fost învinsă!
Care presă ? lamentabilă ! deontologie ? nici poveste . În loc să ne informeze pe bune , chibițează la modul scabros. Un bărbos jignește alegătorii lui Mircică, îi gratulează cu apelativul…hrebenciuci, cu ce drept ?
Circ, ceva pâine mai e, dar în scurt timp ne ia dracu. 1989 a fost anul exploziei…a explodat mămăliga. 2010 va fi anul imploziei…ne vom imploza economic irecuperabil!
De vorbă cu mine însumi. Am votat!...și la ce mi-a folosit ? Am încheiat capitolul responsabilitate civică, voi trage pe dreapta.
Adio, libertate! …Juve-Bayern, 1-1 la pauză…viața merge înainte, România în marche arierre…

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!