poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1936 .



Grupaj de scurtisime de tranziție pentru adaptarea lor la noua enciclopedie a apocalipselor
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-12-25  |     | 



Din puzderia de apocalipse intrată în fantezia unui număr enorm de autori, cea mai concretă și viabilă este apocalipsa terestră. Scurtisimile de față le-am avut proiectate și gestionate, reasamblate și retușate în diferite variante în banca mea de date și câteva noi.
Portalul Academia Agonia .net a fost acel fericit moment când le-am dat contur definitiv și mi-au răspuns la toate întrebările, enigmele și miracolele nedeslușite bine timp de 20 de ani de cercetare.
Opoziția este denumită câinele de bază al democrației, factorul tuturor înnoirilor.
Cine trage cu mitraliera în propria sa opoziție își merită soarta, iar acea singură cameră numită greșit parlament, este drumul sigur către dictatura personală.
Uneori și criminalii par niște arhangheli, puși alături de alții și mai răi decât ei.
Ferească-l Dumnezeu pe artistul ale cărui merite și destine artistice încape pe mâna unor oameni străini de năzuințele, de emoțiile și de spiritul de sacrificiu, prin care a ajuns la ele.
Unuia care-mi atrage atenția că toată viața m-am dăruit meseriei mele, apoi 20 de ani m-am dăruit vieții artistice și metaforic îmi spune c-am fost un mare bou, îi răspund:
"un bou am fost, dar am arat hrănind atâtea generații, dar oamenii m-au comparat cu proștii și încornorații." (Cincinat Pavelescu)
N-am scris și nu scriu pentru bani, pentru că ei, banii, îți subjugă țintele artistice, te fac să-ți pierzi demnitatea și să fii la cheremul celui care te plătește, să-ți pierzi libertatea scrisului și a creației. Nu intenționez decât să las ceva și mai ales pe cineva care să-mi preia performanțele și dacă este posibil să le și înnoiască.
Lucrarea de față a fost prima punte pentru reluarea și continuarea tuturor universurilor artistice creionate mai înainte, în care timpul a fost prima piesă și pe care am numit-o : Mica mea filozofie.
Ea, această mică filozofie este marea mea bucurie care m-a făcut fericit și pe care-o ofer confraților mei din Academia Agonia.net.
Ca un simbol de unitate care face diversitate, transfer aici mica poezie denumită: 1 Decembrie, care se potrivește minunat și în consolidarea acestor relații destrămate și care nu duc la nimic bun.
Implor conducerea acestui portal să nu treacă neobservată această punte de continuare a lucrărilor și așa cum a sugerat doamna Daniela Goea, să înceapă momentul unei armonii în Academia Agonia.net, care mi-a oferit șansele de a-mi depăși multe neîmpliniri de altădată.

Similitudine- unitate în diversitate

1 DECEMBRIE 2009
TREZIÞI-VÃ ROMÂNI MÃCAR
ACUM DE ZIUA ROMÂNIEI

Pe-al nostru steag e scris unire,
Unire-n cuget și simțiri,
Nu duceți țara la pieire
N-o despărțiți cu uneltiri.

Treziți-vă din violența
În care-acuma vă scăldați,
Creșteți copiii cu decență
Și fiți acum civilizați.

Nu duceți viață de horror,
Nu vă purtați ca-n abator,
Fiți oameni drepți și fiți mai buni
Și nu uitați: sunteți români!

Ducă-se vrajba pe pustii
Nu faceți două Românii,
Nu fiți așa de căpcăuni
Și nu uitați: sunteți români!

Nu faceți lupte-ntre palate
Nu vă luptați între confrați,
Nu fiți așa de căpcăuni
Și nu uitați: sunteți români!


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!