poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1168 .



Despre sunete
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [HappyMask ]

2012-08-01  |     | 



Îți vine să spargi tot! Să spargi sunetul apei care curge la bucătărie și care nu știe să se oprească. Să spargi semințe ca să nu te plictisești. Să spargi imaginea de fum pe care o vezi constant. Mirosul e peste tot, e obsedant. Te uiți la filme, citești cărți. De acolo vin imagini exotice, cupluri fericite pe iubindu-se. Tu nu mai știi ce e soare, nu mai știi ce e zâmbet. Toți pe lângă tine ți se par că râd ca niște hiene care trag din țigări cu filtru galben. Nu știi de ce nu are nimeni suflet, de ce nimeni nu te menajează.
Copii de doișpe ani fumează în spatele blocului. Îi vezi venind în haite, nici nu se ascund. Sunt din cartier și povestesc despre cum au fost ei la țară și prin ce bătăi au trecut sau au văzut. Știi asta pentru că nu faci altceva decât să te uiți la ei. Uneori, seara, vine doar câte un cuplu care învață să se sărute. Sunt întrerupți de haită, dar progresează. Azi trecuseră la sărut cu mâna mai jos de curea.
Televizorul merge de dimineață până seară și îți vine să-l spargi. De ce nu are o continuitate de sonor pe reclame așa cum are și pe programe? Sunetul e atât de deranjant și te zgârie și te doare și îți vine să-l spargi. Ți-ar părea rău aproape instant, nu l-ai putea înlocui, dar ai mai elibera din nervi. Te enervează greierii care nu mai tac și sună noapte de noapte fiindcă știu prin ce treci. Te enervează vecinii care vorbesc tare pe hol. Se ceartă pentru numărul mare de țânțari cu care nu se mai descurcă. Te enervează că oamenii nu vorbesc destul de tare în jurul tău și trebuie să-i pui să repete. De mai multe ori. Mereu ai avut probleme cu auzul, dar acum parcă toți își bat joc de problema ta.
Nu mai suporți căldura și nu mai suporți să transpiri. E caniculă. Când plouă ieși afară și aștepți să te faci mai înaltă.
Te calmezi. Ai luat o decizie bună. Zâmbești, nu poate fi mai rău. Vrei să dormi. Știi că ai luat o decizie bună. Repeți cu voce tare. Adormi citind că abia după 5 ani se detoxifică într-adevăr corpul de fumul de țigară. Te-ai apuca de alergat, dar ți-e frică de câinii vagabonzi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!