poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2989 .



doi pentru paradis
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [falstaff70 ]

2014-07-27  |     | 



că Gia ascultă prea multă muzică și stă prea mult în chat-uri pe facebook. asta îl irită foarte mult pe Vlad. are un cioc destul de mișto și capul ras. acest look modest nu face din el un skin-head, nu face din el un macho.

nici măcar nu mai e poetul atent de la început. de ce, Vlad, omule, de ce? asta o irită foarte mult pe Gia.

într-o dimineață i-a făcut, ca de obicei, cafeaua. i-a turnat-o în cana preferată, cea cu văcuță. Vlad a gustat-o, ah, o cafea excelentă. mulțumesc Gia pentru cafeaua asta excelentă și a sunat soneria. o sonerie nouă, bing bang, cumpărată din Baumax.

că Gia își dorea un negru și un negru suna în draci la soneria bing bang.

că negrul a posedat-o pe masa din bucătărie, chiar sub ochii lui Vlad. a uitat să închidă gura, dar nu a uitat palmele negre despărțind bucile, făcînd loc. de ce, Gia, femeie, de ce? sfîrcurile mari s-au întărit ca niciodată.

negrul a plecat fericit, Gia a rămas fericită. Vlad stă cu o cană de cafea în mînă. o cafea de cea mai bună calitate. văcuța nu se potrivește deloc cu atmosfera. e prea veselă.

Vlad se uită la Gia care geme-ncetișor. între picioarele ei cîțiva centimetri pătrați de libertate.

avioanele se prăbușesc și bombele omoară mai mulți decît cancerul. se poate să nu afli niciodată cum e să privești cerul cu burta deschisă. gîndește-te la asta cînd scrii despre arta miraculoasă.

mîine se va întoarce la job. va trage un șut cîinelui, va intra în casă. după ce o va săruta pe buze se va așeza la calculator.

ah, ce departe-s zilele. mama Angela îi asculta pe toți. o lacrimă-i lucea trist în colțul ochiului la fiecare vers izbutit. erau toți copiii ei talentați și-i iubea pe toți deopotrivă.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!