poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 992 .



Farmecul lui Cèm Ràf
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ler ]

2021-04-28  |     | 



Cèm Ràf zâmbi. Interlocutorul său, faimosul Sòm Iàf, tocmai îi spusese că ieri, când l-a urmărit cum povestea din Templul Divinului Unghi istoria florii de nu-mă-uita, Briza Erìbùi, renăscută din petalele trandafirului roșu, luase culoarea celui de-al nouălea simț și desenase cu genele un unghi de o incertă stabilitate între cel mai nostalgic ochi al ei și sinapsa verde care îi mângâie inima. Cèm Ràf era conștient de farmecul său, purta în zâmbet, cu o copilărească nostalgie, spinul tocit al trandafirului bleu pe care îl primise de la Cavalerul Règ Nī când vizitase Ținutul Îngerului Călător pentru că reușise performanța de a îmblânzi sălbatica verigă rece a atomului de "anrài" și produsese înflorirea câmpului de flori de colț.
Gestul Brizei Erìbùi fusese, din punct de vedere științific, spontan, așa cum a fost adierea frunzelor de mesteacăn care a atras o ploaie scurtă de priviri interogative în Dimineața Florii de Nùrp și a declanșat erupția vulcanului Tèlfùs salvând, astfel, sinapsele portocalii din carapacea rădăcinilor mute.
Cèm Ràf nu avea ceva special de făcut. Fusese angajat de autoritățile Templului Divinului Unghi, la recomandarea savantului Lùt Nàvàs, să vină și să povestească o istorie pentru a isca sentimente. Autoritățile erau foarte mulțumite de alegerea făcută. Cèm Ràf era de-a dreptul mândru. Farmecul poveștii lui stârnise sentimentele scontate, Templul Divinului Unghi dobândise puls pentru un an întreg.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!