agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3377 .Dragoste interzisă
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noricã ]

2005-11-14  |     | Florica se strecură cu fereală în hambarul lui nea’ Gheorghe. Înăuntru, o mână aspră îi astupă gura pentru câteva secunde.
- Șșt !
- Tu ești, Neluțule ?
- Bineînțeles că eu sunt. Te-a văzut cineva ?
- Nu, nu cred.
Urmă un sărut prelung. Apoi mângâieri. Apoi…

Apoi Florica oftă.
- Oare de ce trebuie să ne ferim atâta ?
- Știi bine de ce. Heterosexualii riscă închisoarea. Înainte era numai batjocura lumii, dar bineînțeles, de când a apărut Legea nu scapi fără câțiva ani de temniță. Dacă ar ști tații mei unde sunt acum bineînțeles că m-ar duce legat la poliție.
- Da, și mamele mele la fel, oftă iarăși Florica. Dar am auzit că acum două sute de ani era voie… Nu-mi pot imagina o casă locuită de femei și bărbați, de fete și băieți, de-a valma.
- Am citit niște cărți despre asta. Bineînțeles, sub plapumă. Se pare că era chiar o vreme în care, culmea, homosexualii erau prigoniți. Familiile erau mixte, bineînțeles, iar copiii se nășteau numai pe cale naturală. Cum făcurăm noi adineauri. Bineînțeles, copiii se nășteau cam la nimereală, din cauza asta a crescut prea mult populația. Încet- încet homosexualii au scăpat de prigoană. Apoi au căpătat dreptul să se căsătorească, să înfieze copii și să-i crească. Bineînțeles, copii de același sex. Mai târziu nu mai înfiau copiii, îi comandau la Centrul de eprubete. Cum nu apăruse încă Legea, o familie mixtă avea un copil, o familie normală de homosexuali avea cinci- șase. Bineînțeles, ca în orice democrație, când raportul s-a schimbat au pus mâna pe toate posturile importante. Au început cu ziarele și televiziunea, unde raporturile heterosexuale erau batjocorite. A urmat, bineînțeles, religia. Pe rând Iisus, Moise, Mahomed, Budha au fost declarați homosexuali. În final, bineînțeles, au intrat în scenă politicienii. În prima variantă a Legii o familie avea dreptul la un singur copil, bineînțeles după obținerea unei aprobări. Majoritatea copiilor erau comandați la Centrul de eprubete, dar erau încă multe femei hetero care nășteau pe cale naturală. Bineînțeles că homosexualii respectau Legea iar ceilalți o mai încălcau din când în când. Ãsta a fost pretextul pentru Legea de azi. Familiile mixte și bineînțeles relațiile heterosexuale au fost interzise.
- Ce bine era acum două sute de ani ! oftă Florica a treia oară. Oare om fi singurii … ?
- Nu, am auzit că la oraș sunt cinematografe și baruri unde hetero se întâlnesc pe ascuns. Dar se feresc nu numai de Lege, se feresc bineînțeles și din cauza bolii ăleia noi, ADIS. Cică se ia mai ales prin relații mixte. Dar eu nu cred, am un unchi suspect de ADIS care bineînțeles că nu l-a înșelat niciodata pe soțul lui.
- Ai un unchi bolnav ? De ce nu mi-ai zis niciodată ? întrebă Florica suspicioasă.
- Stai liniștită, am fost cu tații mei si ne-am făcut analizele. Bineînțeles că n-am nimic. Altfel mă mai întâlneam cu tine ?
- Știu eu ? se sclifosi un pic Florica. Ce bine că n-ai nimic. Și ce bine a fost… Mai vrei o dată ?
- Bineînțeles !


11.11.2005

.  |
 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!