poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2900 .



Masacrul de la Waterloo
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2005-11-25  |     | 



11-23.XI.2003


Masacrul de la Waterloo


Oare ce gândea Napoleon când bravii soldați cădeau secerați unul după altul în luptele crâncene de la Waterloo?
Probabil, sigur pe victorie, privea prin ochean câmpul de luptă. Treptat neliniștea îl cuprinsese. Eforturile sale erau zadarnice! Strategia pe care o pregătise ani de zile se dovedea a fi proastă.
Cam așa s-a îmtâmplat și luni 10 noiembrie în anul acesta de grație la Sala Chopin din celebra Universitatea de Muzică, Yucatan . Impasibil la început, profesorul a devenit neliniștit când notele din Adagio și Fuga de Bach au început să fie masacrate. Nici una nu rămânea în picioare ! Gemeau, scrâșneau, alergau cât puteau pe corzile viorii, doar, doar și-or găsi locul . Degeaba însă! Of Doamne!
Dacă strategia pentru Bach nu a fost potrivită, să vedeți minune la fantezia Carmen !.. Uragan, taifun printre note! Cădeau bietele ca soldații lui Napoleon în tranșee Þipau și ele de-atâta necaz, iar clapele pianului le țineau isonul, doamna de acolo întrecându-se pe sine în a ne asurzi... Oare ce gândea Maestrul ascultându-i?! Oare ce gândea Napoleon asistând la propriul dezastru?!
Soldatul Tutuu își făcuse cu sârguință datoria în lupta cu ...Sunetele ! De-atâta tăvăleală, se noroiseră bietele note , că nu le mai deosebeai unele de altele.
Cei de pe margine, unii , nu toți, spuneau, e bun domn.’le, a știut piesa pe de rost, mai „scrâșnește” omul, e cineva perfect?!
După masacrul de la Waterloo, Napoleon nu s-a mai ridicat! Nu același lucru se întâmplă cu bravul nostru soldat Tutuu. El nu se lasă! Cu cât falsează mai mult, cu-atât e mai fălos! E strălucitor în mantia sunetelor murdărite! Iar meritul pentru locul pe care-l ocupă, îl au profesorii, juriile și toți aceia care i-au dat o mână de ajutor pentru a-l ridica pe un piedestal spre a devenit un FALSTAF!

Zece zile mai târziu soldatul Tutuu, s-a prezentat la un concurs național de vioară! Vreți să știți cum s-au petrecut lucrurile? Ca la clipul publicitar al lui Michael Jackson filmat în România cu polițiștii care alergau să-l prindă. În megafoane se striga imperativ. Nu-l depășiți pe Michael!
Pentru Tutuu, cine-o fi strigând în megafoane interzicând depășirea lui sub amenințarea, că cine îndrăznește , va fi sancționat?!


Semnează un meloman
Nicolae Aurelian Diaconescu

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!