poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3363 .



Se marita Nausicaa ?
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vanghelis007 ]

2007-12-17  |     | 



Ne aflăm în palatul regal al regelui feacilor, Alcinou, de fapt în camera regală, unde se găsesc două paturi, -al regelui și al reginei,-încă nu se inventaseră camerele separate,-o măsuță și un dulap de haine,strămoșul dulapurilor de astăzi,care pe vremea aceea conmstituia o curiozitate, prin noutatea realizării de către marele inventator Daedalus. În patul regelui, dormea regele, iar în patul reginei, dormea regina Areta.La un moment dat,regina Areta a deschis un ochi, apoi pe celalalt, istoria nu consemnează care ochi l-a deschis mai intâi și în ce măsură acest fapt aparent minor, avea să aibă consecințe majore în viața regatului. Era o splendidă zi de duminică,iar de pe balcon se auzeau cântând păsărelele. Sigur,că în afară de triluri, cuprinse de patosul poeziei matinale, sau din alte motive, unele dintre ele având carențe în educație, profitau de neatenția suratelor lor, ca să semneze și alte producții folclorice, pe care orice editor cu bun simț le-ar fi trimis la maculatură.De altfel și regele s-a arătat nemulțumit de aceste creații subculturale, după ce a alunecat de câteva ori pe ele, atunci când erau foarte proaspete. Păsărelele cântau pentru că nu aveau un program de cântat strict, cu ore, repertoriu, și evident,un maestru de muzică să le supravegheze.Lipsa acestor elemente,cât și acest ciripit prostesc,poate fi la un moment dat foarte enervant.Aceasta îmi amintește de prima mea noapte dormită la țară,când m-am trezit într-o cacofonie de sunete bestiale:porcul guița cu disperare,calul dădea cu piciorul în grajd, gâștele gâgâiau protestând zgomotos, sau cerând cine știe ce reforme pentru palmipede, singurul animal mai serios,-cu care puteai discuta omenește, fiind boul și consoarta sa vaca, care cred că mestecau gumă,respirau asmatic, și uneori scoteau niște mugete emoționante din grajdul de lângă camera de hotel unde eram cazat.Areta, nu deschisese ochii din cauza trilului acelor păsărele insomniace, deși unii oameni ar considera lucrul acesta foarte frumos.În realitate,lucrurile frumoase și foarte frumoase, se întâmplă foarte rar în viață. Luați spre exemplu o nuntă. Este un eveniment frumos? Este. Dar de câte ori se produce acest eveniment în viața omului? O singură dată.Dacă se produce de mai multe ori, atunci avem de-aface cu ceva extrem de dubios, iar parlamentul ar da imediat o lege, prin care cuplul respectiv ar intra la pușcărie pentru perversiuni sexuale. Din același motiv și guvernele democrate se votează la patru ani o dată.Areta se sculase deci, fiindcă îl auzise pe marele ei soț, foindu-se în pat și dând semne de deșteptare. Este singurul moment când un rege devine de-a dreptul genial. Acesta când dă semne de [sau că este] deștept tare.Areta exclamă:
-Nu ai nici-o clipă de răgaz dragul meu Alcinou...Sau ai uitat că astăzi este duminică? Toată lumea doarme la ora asta.Primul ministru doarme, guvernul doarme, parlamentul sforăie și el [asta când nu citește ziarul, ]pajii la fel, și chiar paza de la ușă,dacă monitorizăm zgomotele acelea fioroase, pe care le scoate ca într-un film de groază.
-Cred că iar visează unul dintre S.P.P.-iști urât. -răspunse regele căscând și aruncându-și ciucurelul de la scufița de noapte pe spate.
Ciucurelul acesta era piaza rea a regelui. Ar fi trebuit să-i taie capul croitorului care l-a inventat și l-a pus tocmai în vârful scufiței. Când ți-era lumea mai dragă, ciucurelul naibii, ba îi intra în ochi, când semna decretele, de nu mai știa bietul om ce semnează, ba îi aluneca în gură, de parcă ar fi fost Kogeac sugând dintr-o acadea.
-Ce nu te lasă Măria Ta.-întrebă regina, observând cum ciucurelul regal, se pregătea cu un zâmbet diabolic, să-i facă regelui,una dintre șotiile sale nesuferite.
[va urma]

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!