poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3255 .



de vorbă cu mine
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [danutza ]

2008-05-06  |     | 



Copilul ăla mic și simpatic căruia îi zâmbești în fiecare dimineață e doar o umbră a unei existențe de mult trecute. E un fel de reminder obositor care îți zgârie vederea zilnic doar ca să nu uiți tu că ar fi putut să existe. Adevărul este că treci pe lângă el cu buzele ridicate înspre urechi, dar peste câteva minute te ciocnești de trecători pe trecerea de pietoni de la Casa de Cultură lăsând pielea buzelor să se relaxeze.

Nu mai bate vântul. Sau dacă bate, aerul e cald și uneori praful pe care îl ridică e atât de înecăcios... Începe să vină vara și uneori crezi că-ți place asta, că-ți place să te pierzi în aglomerația din Mamaia, că-ți place să înoți vara când se întunecă în apa neagră și ascunsă. Alteori descoperi că turiștii în număr prea mare sunt enervanți că stau la cozi interminabile să cumpere înghețată sau mexicanos sau... soarele ăla cretin de la prânz care îți dă dureri de cap este atât de călduros.

Tu ești un omuleț ciudat.

Data viitoare când mai vezi pescăruși nu te mai gândi la casă. Constanța e mare și îndestulătoare pentru toți. Oricâți am fi. Și acum, după tot ce ți-am spus, urmărești aripile albe cum lovesc aerul atât de simplu încât crezi că e o tâmpenie să scriu despre asta.

Și da, știu că-ți place și ție să mănânci înghețată. Știu că ai stat și tu la cozi interminabile, știu că și tu faci aglomerația mai mare și aerul mai cald în mașină. Pentru că și tu ești o bucățică din orașul ăsta pe care îl iubești.

Pe care îl iubesc.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!