poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3869 .



heart shaped glasses
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2009-02-11  |     | 



nemîncat de patru zile. mda. dacă aș avea un playlist ar fi o singură piesa: i feel good.

nici măcar nu mă doare așa de tare încît să cad decent pe stradă de beat ce sînt.

la o adică ce? taică-su a batut-o cînd a aflat că nu mai e virgină și n-a vrut să mai pomenească de mine. apoi vine într-o duminică unul la ea și totul se duce dracului.

da alma și cînd a văzut numele tău mi-a zis că ne potrivim perfect.
adică tu cele șapte pisici ale tale și eu cu idioțenia că oamenii sînt frumoși doar dacă au trei straturi de pămînt peste ei.

nici nu mă doare așa tare încît să cred ce spune ministrul mediului că în următorii 20 de ani ne vom deșertifica. nu mă doare așa de tare încît să urlu decent ca să-l putem cataloga drept urlet.

aș fi vrut să văd turtles can fly. can i fly?

mi-aduc aminte cînd am fost în austria la catedrala din melk stăteam la fîntîna arteziană și culegeam șilingii pe care austriecii îi aruncau în fîntînă să le poarte noroc. probabil de-acolo mi se trage. da alma în sfîrșit o femeie căreia să-i pot spune pe nume pe numele ei de femeie. a nu ți-am spus că într-un moment de tîmpenie m-am suit pe statuia sfîntului gheorghe din pesta și-am rămas agățat de coada calului pînă au venit pompierii să mă coboare.

astăzi inventez personaje. adică tu alma exiști doar pentru că în țeasta mea meșteșugarii s-au pus pe treabă și au desenat pe hîrtie un chip. bizarerii. nu mă lua în seamă. acesta e un fel de a vorbi singur. nimic mai mult.

mi-am dat seama că viața e o repetiție. dar nu prea știu pentru ce. poate pentru un spectacol cu tudor gheorghe care nu mai are loc. poate o repetiție pentru o moarte mai senină. ce știu eu. eu nu știu nimic. eu sînt peter pan.

sau poate că e o repetiție pentru alte vieți în care punem oamenii în mișcare doar cu puterea gîndului. hm. i.m running out of options.

hai să vorbim despre tine. uneori mi te închipui ca un videoclip de marilyn manson în variantă necenzurată. sau ca o doză de bere neagră băută dis-de-dimineață. da alma tu nu exiști dacă nu vreau.

mi-aș face o funie din toate momentele în care am crezut în oameni și m-aș spînzura. nu știu găsesc eu un loc. de barba lui dumnezeu dacă o fi avînd barbă de mîinile tale de ceva găsesc eu nu duc lipsă de imaginație. ca de exemplu una care s-a culcat cu altul de ziua mea. sau alta care s-a culcat și ea cu altul pentru că semăna cu mine. astăzi sînt calm. astăzi nu scriu. astăzi vreau să spun lucrurilor pe nume.

sau poate am să încep să cred în ceea ce spune ministrul mediului. că în 20 de ani ne vom deșertifica și asta nu se rezolvă cu fonduri europene.

mă gîndesc daca mi-ar sta bine cu ochelari. tu îmi spui că sînt un bărbat frumos roșesc schimb subiectul. da alma sînt peter pan. and i can fly.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!