poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1655 .



omul zilei de maine
proză [ ]
pag 3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2006-05-13  |     | 



Trecura citeva zile si Ovidiu incepu antrenamentele de parasutism, si cele de innot care se faceau mai ales in largul marii nu totdeauna pe vreme frumoasa.Cel mai greu era la exercitiile executate in teren unde trebuia mereu sa se camufleze pentru a nu fi detectat de sergentii care-i cautau.Stateau de multe ori in ploaie cu apa curgind siroaie pe ei si uneori in noroaie din care nu li se zareau decit ochii.Greu era si la executarea unor exercitii sub focul inamic in care trebuia sa isi care partenerul in spate care era presupus ranit.In a 8-a zi in fata lor se opri un camion mare si din el cobori o femeie maior care zise:
-Echipa alfa trei secunde in camion!
Cit ai clipi Ovidiu, Eduardo, John si un neamt numit Muller sarira in camion si femeia se rasti la ei:
-Ce stati ca niste floance acolo? Pregatiti-va echipamentul!!
Camionul se urni si parasira tabara spre o destinatie necunoscuta.Nimeni nu vorbea nimic si doar se multumeau sa priveasca absenti peisajul care se derula in viteza masinii.Lasara in urma fostul lor campament si abia cind seara se instala opri si camionul.Erau intre dealuri pline de verdeata si nici urma de locuitori sau case.
-O sa mergem pe jos! zise femeia in vreme ce isi aprindea o tigare.Le facu semn sa se tina dupa ea si in sir indian mai parcusera citiva kilometri adinc in inserarea care se lasase.Intr-un tarziu li se dadu voie sa desfaca corturile si sa isi incalzeasca ceva de mincare iar maiorul disparu:
-Well! zise americanul.Ne-a adus aici ca sa ne manance coiotii! Buna treaba!
Muller il privi scurt apoi se lasa pe spate cintind ceva in germana pina cind se plicitisi apoi se intoarse pe burta zicind:
-Cind eram la Hamburg mergeam la tara cu tata si fratele meu unde vinam iepuri.Cred ca si voua va lipseste ceva carne adevarata nu?
-Eu m-as multumi sa ii fac felul chinezoaicei care ne-a tavalit prin praf mai saptaminile trecute.Ce as mai calari-o!
-Cioara adu-mi o bere din sac! striga americanul catre Eduardo dar acesta nu reactiona in nici un fel.
-Cioara europeana , adu-mi o bere sau o sa te halesc maine dimineata la micul dejun nu auzi?
Iritat ca portughezul nu-l baga in seama se ridica si porni spre el cind simti o mina uriasa care-l opri:
-Suntem o echipa! Pe cimpul de lupta nu existam decit noi 4!
-Prostii de armata! Eu o sa fug in noaptea asta! Daca vreti sa ramineti aici nu aveti decit! Dar inainte vreau sa ii vin de hac ciorii astia!
Prin aer zbura un cutit care se opri intre picioarele americanului.Ingrozit acesta aproape ca lesina de frica.
-Inca putin si iti retezam cojones !Stai pe fundul tau ca altfel te tai si o sa te las la lupi de mincare.American timpit ca toti americanii!!
Poate ca lucrurile ar fi degenerat daca intre timp nu ar fi aparut femeia maior care-i forta sa isi stringa echipamentul si sa plece mai departe.
Traversara zona minunata si se oprira dimineata la intrarea intr-o baza numita AREA 2 unde imediat cineva ii lua in primire:
-Bine ati venit la Area 2! Ultimul loc de antrenament inainte de a intra in lupta.
A doua zi de dimineata...
-Atentie la mine! aveti in fata dvs arma tragatorului de elita numita Remington cu calibrul de 7,62mm.Este eficienta pina la 8oom si are o luneta 8x.Adica mareste de 8 ori.Este o arma foarte precisa dar pacatuieste la capitolul cantitate de munitie.A doua arma foarte draga echipelor speciale este acest Barret light cu calibru de 50 mm care bate pina la 1500 de metri.Se poate folosi impotriva vehiculelor usoare, impotriva personalului.Le prezenta apoi pistolul mitraliera heckler &koch si Muller sari in sus de bucurie cind vazu mitraliera de companie M 249 SAW.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!