poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3070 .



Se făcea că plecaseși
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florinel ]

2006-08-07  |     | 



Se făcea că plecaseși, iar eu mă mințeam că veneai. Mă rog, chestie de nuanță. Era către un sfârșit de vară, ca toate finalurile – reci și fierbinți deopotrivă – cară cu ele tristeți ne’nțelese.

Se înserase, nu băgasem de seamă. Încă te mai așteptam, dar auzeam numai pași depărtându-se. Îți strigam să mai stai. Mai lasă o zi, ce mare lucru o nenorocită de zi din viață! Nu vrei? Atunci fie și numai o noapte...o oră? Și-n cele din urmă...mai lasă!

Pe o bancă, în parcul pustiu, nici nu observasem femeia care s-a așezat lângă mine, aproape ireală, fără contur. Credeam că vorbește singură, mi-a luat ceva timp până am înțeles că mi se adresează. Repeta o întrebare la care parcă nici nu aștepta răspuns:
-Tot îl mai aștepți?
-Pe cine? mă trezesc întrebând.
-N-are importanță, asta știi numai tu. Așadar, tot îl mai aștepți.
-Dar tu de unde știi?
-Nici asta nu contează. Dar prea ești nedumerită, așa că am să te lămuresc: numai o femeie care așteaptă privește atent în toate părțile, cu simțurile la pândă, însă, în același timp, nu observă când cineva – altcineva decât cine trebuie – i se așează alături. Te-ai lămurit?
-Îhm...
-Să-ți dau un sfat!
-Nu-mi trebuie!
-S-o crezi tu! Par c-aș avea mai mulți ani decât tine și cu tot atât mai multe astfel de așteptări. Ascultă! Eu nu mai aștept pe nimeni.
-E treba ta.
-Ba e și-a ta, a continuat nestingherită, fără să-i pese de ostilitatea mea. Bărbații, când se știu așteptați, dau fuga în altă parte, acolo unde-și imaginează că au de pornit războaie, de repurtat victorii. Ce nu-nțelegi? Þi-a spus cineva că ești proastă? Nu? Bine, atunci ți-o spun eu – ești o proastă! Nu te-nfoia! Mai bine taci și ascultă! Cândva, am fost și eu tânără și frumoasă. Și, evident, îndrăgostită. La ce crezi că mi-a folosit?

Se înnoptase de-a binelea, femeia plecase demult, ori poate nici nu fusese. Încă te mai așteptam. Și tot se făcea că plecaseși. Iar eu mă mințeam că veneai.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!