poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1589 .



poveste moderna
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dranoel ]

2006-09-21  |     | 



A fost odata ca niciodata o tanara printesa care, cand se satura sa dea cu capul de toti peretii structurii de putere masculine din castel, se relaxa plecand in lungi plimbari prin padure unde zabovea pe malul unui mic helesteu. Stand ea acolo, se distra aruncand in sus si-n jos mingea de aur preferata si reflectand la rolul luptatorului eco-feminist din epoca moderna. Intr-o buna zi, in timp ce avea si o viziune utopica despre ceea ce ar fi putut deveni imparatia ei daca femeile ar fi detinut toate pozitiile de putere, scapa mingea care se rostogoli in iaz. Iazul era atat de adanc si plin de mal, incat nu vazu unde cazuse. Nu incepu sa planga, fireste, insa lua nota mental ca data viitoare sa fie mai atenta. Pe neasteptate auzi o voce rostind:
-Pot sa-ti aduc eu mingea, printeso.
Se uita in jur si zari iesind brusc din apa capul unei broaste.
-Nu,nu, rosti ea, n-am sa accept niciodata sa inrobesc membrul altei specii, obligandu-l sa faca un efort pentru a-mi satisface dorintele egoiste.
Broscoiul ii raspunse atunci:
-Ei bine, si ce ai zice daca am face o invoiala care sa se bazeze pe intrajutorare? Eu iti aduc mingea, iar tu imi faci in schimb o favoare. Printesa se invoi bucuroasa a auzind de acest aranjament echitabil. Broscoiul se scufunda in apa, de unde iesi curand cu mingea de aur in gura. Scuipa mingea pe mal si spuse:
-Iar acum, dupa ce ti-am facut aceasta favoare, as vrea sa iti cunosc punctul de vedere referitor la atractia sexuala dintre specii.
Printesa nu reusea sa inteleaga la ce se referea broscoiul. De aceea el continua spunand:
-Vezi tu, eu nu sunt un broscoi adevarat. In realitate, sunt barbat, numai ca un vrajitor rau m-a transformat in broscoi. Desi forma mea actuala de broscoi nu este nici mai buna nici mai rea - doar diferita – decat forma mea umana, imi doresc foarte mult sa traiesc iarasi printre oameni. Iar singurul lucru care poate rupe vraja este sa fiu sarutat de o printesa. Printesa reflecta o clipa daca exista conceptul de hartuire sexuala intre specii, insa inima i se inmuia de mila auzind ce soarta nefericita avusese broscoiul. Se apleca si-l saruta pe frunte. Instantaneu, broscoiu incepu sa creasca si sa-si schimbe forma. Si in apa, pe locul in care fusese inainte broscoiul, statea acum un barbat imbracat cu un tricou de golf si pantaloni cadrilati tipatori - intre 2 varste, dezavantajat pe verticala si cu un inceput de calvitie in crestetul capului. Printesa ramse inmarmurita.
- Imi cer scuze daca ceea ce spun suna putin discriminatoriu dpdv social, insa...vreau sa spun ca...de regula in mod normal vrajitorii nu arunca vraji asupra printilor?
- In mod normal,da, ii raspunse el, insa de data asta tinta a fost un om de afaceri nevinovat.Vezi tu, eu sunt un speculator imobiliar, iar vrajitorul a crezut ca l-am inselat intr-un litigiu pentru o proprietate. Astfel incat m-a invitat la o partida de golf si m-a transformat intr-un broscoi. Insa stii, perioada in care am fost broscoi nu a fost o pierdere totala de vreme. Am ajuns sa cunosc ca in palma fiecare centimetru patrat de padure si cred ca ar fi ideala pt construirea unui complex de odihna/parc rezidential/parc de afaceri. Locul este splendid iar socotelile sunt perfecte! Banca nu ar acorda un imprumut unui broscoi, dar acum ca mi-am recapatat forma de om, bancherii au sa-mi ciuguleasca din palma! Si vreau sa iti spun ca va fi un proiect important! Nu trebuie decat secat iazul, taiati 80% din copaci, procurate cateva inlesniri si scutiri de la...
Speculantul fu intrerupt cand printesa ii indesa mingea de aur in gura. Dupa care il impinse sub apa si il tinu acolo pana cand inceta sa se mai zbata. Pe drumul de intoarcere la castel, se minuna gandindu-se cate fapte bune poate face o persoana intr-o singura dimineata. Iar daca va fi cineva care sa remarce disparitia broscoiului, nimeni nu va simti lipsa speculantului imobiliar!
FIN!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!