poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3185 .



(Nu mi te mai spui. Trebuie să te provoc. Așa cum se provoacă o exaltare.)
proză [ ]
Odelia's (14)
Colecţia: Alterus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [takze inny ]

2007-05-09  |     | 



Nu mi te mai spui. Trebuie să te provoc. Așa cum se provoacă o exaltare. Îmi trebuie stimuli. La capătul lor sper să îți dau cumva de urmă.

Îmi imaginez că poate ai plecat pentru că nu mai merit să te prind în păienjenișul cuvintelor. Disprețuiești cuvântul. Preferi imaginea. Þi-ai spus-o și mi-ai spus-o. Arătând un colaj pe un perete.

Așa cum arătau ei, mândrindu-se, tuturor vizitatorilor. Odaia ta de sub streașină devenită muzeu, până când într-o zi ai jefuit podul de chei și le-ai încercat pe toate și convins că niciuna nu se potrivește ți-ai făcut încuietoare de cetate din bucăți de lemn rămase din provizia de toamnă prin șură.

Aveai cincisprezece ani și un perete plin de fotografii de păzit. A trebuit să te faci tâmplar pentru asta. Apoi te-ai făcut mecanic, pentru că trebuia să scapi de acasă și în aceeași șură zăcea de ani întregi o motocicletă ruginită de pe vremea războiului.

Un an mai târziu, într-o noapte cu nori lungi ca niște bărbi de sfinți în sfumato, ai închis ușa pe dinăuntru, ai coborât pe acoperișul casei alăturate, cu un rucsac kaki în spate și Leica la gât, ai luat motocicleta de coarne și dus ai fost.

Încet ca un hoț de cai, prin iarbă. Încă mai aveai pielea palmelor pătată de ulei și tăiată de tablă, unghiile negre, și pielea ta mirosea a solvenți. Niciun câine nu ți-a lătrat evadarea. Oamenii din casele învecinate s-au întors prin somn cu fața la perete, înjurând printre dinți un tractorist cunoscut pentru escapadele lui nocturne.

A doua zi după amiază au spart ușa, și au găsit pereții albi. Unul mai jupuit decât ceilalți. Ana a plâns până la extenuare. Dragu a zâmbit pe sub mustață. Tu erai departe, cu autoportretul de trei metri pe doi împăturit în rucsac, stomacul gol, mai liber ca niciodată. Goneai spre Vest.

___
N.B. Interzis a se introduce pe blog-uri personale și alte site-uri
fără acceptul expres al autoarei. Mulțumesc.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!