poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5654 .



Samuraii
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Julia_Kristeva ]

2002-08-26  |     |  Înscris în bibliotecă de Gabriel Nita



***

A interpreta: a da o forma care rezulta din ceea ce ma hotarasc sa elimin. Prin urmare, interpretarea se inrudeste mai mult decat ne imaginam cu scrisul. Fericire a gaselnitei! Nu cumva aceeasi vanitate, atat de specifica "creatorilor", frapeaza mai ales in cazul celor care se pretind gravi sau ascetici?

***

Pentru ca moartea este imposibil de cunoscut, credem ca murim in clipa disparitiei celor pe care-i iubim: tata, mama, copil, sot si sotie daca dunt iubiti patimas, ceea ce se intampla uneori. Dar moartea celorlalti ne lasa in fond intacti. Cand nu ne stoarce lacrimi egoiste la gandul propriei noastre disparitii.

***

Dupa trecerea catorva ani, din pasiunile care se vestejesc nu mai ramane decat o fantana parasita, napadita de muscate agatatoare. Izvorul zace in adancuri, florile dau iluzia vietii, dar apa nu mai urca si nimeni n-o mai bea. Peste multi ani, fantana din gradina va fi poate acoperita de frunze inghetate si de flori uscate, iar izvorul va fi ascuns de ochii necrutatori ai generatiilor viitoare.

***

La urma urmelor, poate ca nu merita sa scrii, decat ca sa refaci jocul vietii si al mortii pentru uzul copiilor care uitam sa fim. Unii traiesc, altii mor, iar adultii-copii isi povestesc istorii artificiale ca sa nu moara de vii. Sa povestesti istorii pentru copii denota o umilinta exorbitanta.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!