poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3355 .



temporar
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [notquiteso ]

2002-09-16  |     | 



Imi aminteam zilele trecute de ingerul meu pazitor, care statea asta primavara cu picioarele balanganindu-se pe cornisa unei ferestre, sub o streasina. Si vroiam atat de mult sa iti povestesc despre asta, si despre cum fara sa vreau, am devenit si eu inger pazitor, dar numai asa, temporar, ca inca nu s-a hotarat acolo sus daca sunt in stare sa fac fata pana la capat sau nu. Sper ca orgoliul meu sa nu-mi puna bete in roate, doar fiindca.. stii cum e, cand ti se ceva atat de important de facut, nu mai ai treaba cu orgoliul sau cu alte sentimente neingeresti care acuma se cam umplu de praf prin colturi.
Vroiam sa-ti povestesc cat de ciudat este sa vina cineva la tine si sa-ti zica: uite, mi s-a zis ca tu esti ingerul meu pazitor, asculta-ma si vezi daca poti face ceva pentru mine. Si tu sa nu ai idee despre ce vorbeste, fiindca in ultimul timp ai fost cam obosit, si ai mai si lipsit de la o gramada de sedinte ale asociatiei.
Ce sa-ti mai spun... eram uimita si ma intrebam daca nu cumva s-a facut o greseala, dar se pare ca nu. Am inteles ca a fost o discutie mai delicata intre protejatul meu si fostul lui inger, pe care l-ar fi injurat de mama.Pana revine ingerul lui din concediu,ii tin eu locul, fiindca il cunosc pe muritor de mult timp, asa ca s-a hotarat in sedinta ca sunt apta pentru treaba asta.
Acum, cand iti scriu, imi admir cu mandrie ( e doar una mica, au zis ca am voie sa o pastrez) aripioarele de proba. Daca te uiti mai de departe la ele, juri ca sunt originale, arata ca alea adevarate, falfaie la fel de delicat, miros la fel - asta e o chestie care imi place la nebunie, stii cum miros aripile ingerilor cand ploua? A soare, iti vine sa crezi? Singura diferenta este ca astea nu duc decat pana la etajul 7.
Zau ca e frumos... e mai complicat cand mi se lauda bunatatea, frumusetea, si chestii d-astea... imi vine greu sa le cred, fiindca.. doar ma stii: sunt acuta ca o durere de dinti, dar incerc sa ma schimb, de dragul protejatului, si fiindca as vrea sa mai pastrez un timp aripioarele. Deja am invatat sa iau viraje, fac si looping-uri. O sa-ti arat cand ne vedem, dar nu saptamana asta, fiindca protejatul meu e cam deprimat, sper sa nu faca vreo tampenie, ca se duce naibii cariera mea de ingeras pazitor temporar.OOps!
Fug acum, am de completat niste formulare despre cum cred ca s-ar imbunatati comunicarea dintre ingeras si protejatul lui. Cica nu mai stie nimeni formula aia cu " inger ingerasul meu...", asa ca trebuie schimbata. Sa vedem ce-o iesi si din asta...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!