poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2192 .



Misoginism cronic cu tulburari de memorie
proză [ ]
FMIa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mosuredivivus ]

2003-05-05  |     | 



Iubirea. Cateodata I se mai spune si dragoste. In orice caz a fost si va ramane un subiect la moda . Nu pentru puritatea subiectului, bineinteles. Chestia cu puritatea este doar cireasa de pe tort. Majoritatea spectatorilor sunt incantati ca au ce barfi la cafeluta. Pentru conformitate ar fi trebuit sa scriu ‘majoritatea spectatoarelor ‘ dar, a aparut de curand o lege privind discriminarea care sanctioneaza aceste exprimari sexiste.Dar sa revin la subiect.
Primul simptom este ingalbenirea privirii pana aproape de hepatita a subiectului.
Ulterior, bolnav de-a binelea, el se retrage in colturile intunecate ale universului ascultand muzica cu capul pe spate si maxilarele departate la maxim , aproape de dislocare. Aceasta pozitie este primul pas spre spondiloza inghinala dubla cu instalarea ulterioara a unui usor Basedow . Adica ochii tind sa se deplaseze spre urechi , care urechi, la randul lor, vor forma un unghi de 90 de grade cu perciunii deja rariti de o invatatoare extrem de constiincioasa.
In situatia data, cand ochii subiectului se umezesc, nu mai poti fi sigur daca este vorba despre lacrimi sau despre ceara. Avantajele apar in special dimineata cand te speli si pe ochi si pe urechi simultan utilizand in mod judicios cate un singur deget de la fiecare mana.
Cand dragostea ajunge la maturitate, adica ambii combatanti (el-ea, el-el sau ea-ea) ajung la activitati specifice perioadei intunecate a zilei si care de regula sunt notate cu XXX sau necesita adaugarea ‘celui de-al 18-lea trandafir in buchetul vietii’, ei bine, atunci, incepe declinul manifestarilor literar artistice. Toata lumea asteapta finalul. In telenovele faza asta se numeste ‘sentimentalism bovin lacrimal’.
Cateodata finalul este fericit altadata nu. In orice caz nu se mai poarta solutia de tip sartrian a lui Romeo si a Julietei. Optiunile ultime, mult mai fericite, tropaie in jurul celor doi sub forma de prieteni care stateau de mult la coada aratandu-si in mod ostentativ umarul dornic de ceva umezeala .Aceasta se realizeaza cu lacrimi, cu ceara sau cu un amestec complex continand cate un pic din amandoua produsele.
Bineinteles vinovat este Creatorul anonim care , dupa ce l-a facut pe Adam, putea sa-si odihneasca un pic imaginatia nu sa se apuce de lucrari artistice cu….tot felul de anexe care disipa atentia conducatorilor auto in special.
In orice caz indragostitii ar trebui sa evite dictionarul de sinonime. Este deprimant sa constati ca verbul a iubi poate fi inlocui cu expresii care incep cu : a muri (de drag), a fi mort (dupa cineva), a fi nebun (dupa cineva), a suspina, a inrobi, a orbi, a subjuga. Colectivul de autori, format din 5 barbati (in editia pe care o detin), sigur era asteptat acasa de un colectiv de sotii (editia asta n-o am din fericire).
Din toate aceste motive am fost si voi ramane un MISOGIN ………… vesnic indragostit.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!