poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3550 .



Intergalacticu Opt
proză [ ]
o 9 aventura +++

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [septembrie ]

2003-12-17  |     | 



Era o seara de aprilie bucurestean, si in aer se simtea un miros apasat de FUM. Pe strada unde era sectia 13 de politie o silueta se profila prin intuneric cu pasi nesiguri. Era imbracat ca de iarna, cu o caciula pe urechi (si aproape, pe ochi) si o geaca rosie de fas. Ajungand in fata portii de la intrare, evident, se opri.
ASCULTA ! porunci o voce ca de cal. Pe strada nu era insa nimeni. Nimeni. Nici tipenie de om, macar vreo aratare, cat de cat.
Incercand sa se dumireasca, neinfricatul Silvius cauta sa faca orice ca sa se trezeasca. Caldura, avea nevoie de caldura si fierbinteala, sa-i creasca temperatura. Vocea se auzi din nou. Acum o auzi precis : intoarse capul si nu mica-i fu mirarea cand observa paznicul, un om firav si pispirel. Acesta statea pe gard si bea o bere. "Asculta, ai cumva un foc ?", "Parola", judeca Silvius, "asta e parola". "Iti dau foc daca ai o tigara pentru mine" raspunse mestesugit Silivus. Era din ce in ce mai bine, incepea sa se deschida, sinapsele lucrau cu o viteza ascendenta.
'Au mai a's inca 10, cu o masina de interventie, cu mascati. Erau slabi, vai de capu lor. Parca ierea strigoi. Da' nu toti, unii - vreo patru, era doar dilari, ii stiu si eu ca seade p'acolo pa la Ambrozie'. Cand vorbea dadea usor din cap, plictisit.
'Oricum n-are sa faca nimic, nu ie iei capii. Iei ie doar pestii aia mici'. Si iar dadea din cap.
'Gei Ar, baga-l-asi in cimitir cu mana mea, ala ie cel mai al dreacu. Nepotul lui Fane Spoitoru'.

Tavanul alb stralucea in noapte ca frisca de pe o prajitura lasata la soare.
"Giam-pap-sevan-ap !"
Facu un flic-flac si Silvius sari in flotari si incepu sa bage la greu. Dupa o serie 'fara numar' isi puse pe cap cascheta cu cornite si se lasa pe fotoliu sub lumina atractiva a lunii.
Recapitula in cap ce se intamplase pana acum: deci, obiectivul este Gei Ar, mare combinator de marfa. Ok.
Calaul isi va primi pedeapsa. Ceasul dreptatii va sta pe loc pentru Intergalactic. Corpul lui Silvius Intergalacticul se acoperi de mici stelute fosforescente. Nu, nu stelute. Svastici. Pumnii se inclestara pe centura de piele-fermecata-de-sarpe. Brusc ii crescu o mustata neagra si deasa, care se zburlea la colturi. "Sak'ngiii, Sak'ngea/ Asa da, Asa da'.Trebuia sa fie malagambist, cumva. Un hanorac flausat si niste pantaloni 'rici' ar fi numai buni.
"Baiiiiii, frateoareiiii !"
Merse la geam, se concentra in fata lunii, se scremu un pic, si pac, Intergalacticu se teleporta, lasand doar ca un fel de vaiet " Gei Aaaaaaaaaar, soseeeeeeeesc"


- va urma -

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!