poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1073 .



urari de bine
scenariu [ ]
(tot la fel)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [simonsilvia ]

2009-07-06  |     | 



Zâna Măseluță, fiind o zână dintre cele bune, după cum se știe din basmele copilăriei universale, a ursit tuturor, încă de la naștere, să se împlinească totdeauna ceea ce oamenii își doresc. Doar că zâna noastră, pentru a promova testul și pentru a primi diploma de zână, a fost obligată să urmeze un curs de consecvență și logică: se pare că în lumea specială a zânelor, aceste însușiri sunt la mare preț. De atâta învățat, zâna a îmbătrânit și și-a cam pierdut memoria înante de a fi promovat respectivul test. Ea a rămas în minte doar cu formula
ursirii pe care o va face oamenilor atunci când avea să primească diploma de zână-zână, adică de zână adevărată. Dacă o întâlniți o puteți ajuta să își recapete memoria servind-o cu un pahar cu apă rece și limpede ca cristalul, fără gust, fără miros (apă potabilă, într-un cuvânt, care sunt două cuvinte, de fapt și de drept) și o pastilă de lecitină din soia (medicament pentru revenirea memoriei).
Între timp, dumneavoastră, stimați ascultători, nu uitați să fiți consecvenți în dorințele imporante pe care vi le puneți deoarece, așa cum am mai spus, în lumea specială a zânelor, consecvența și memoria sunt la mare preț (observăm că nu putem fi învinovățiți de lipsă de consecvență dacă nu ne putem aminti ce ne-am dorit mai înainte; în această situație dorințele nu se pot împlini, ba chiar nici nu ne putem dori nimic; deoarece lumea specială a zânelor nu ar mai putea exista dacă oamenii și-ar pierde dintrodata cu toții memoria și ar înceta să-și mai pună dorințe, comitetul suprem al zânelor a hotărât să ajute pe toți cei care au fost depistați ca fiind lipsiți de memorie, să își amintească brusc dorințle pe care și le-au pus mai înante; presupusa zână-măseluță, pentru că nu promovase încă testul de zână-zână era și ea, om ca toți oamenii(( ca și Iisus, de altfel, care a venit să salveze omenirea în întregime, dar se pare că nu i-a reușit încă, o fi rătăcind și el pe undeva fără să-și fi regăsit încă rostul, la fel ca zâna-măseluță din povestea noastră))și ca urmare a acestei măsuri de urgență își primește și ea memoria înapoi.
Acum, Zâna-Măseluță este o zână cu diplomă (cu acte în regulă, cum se spune pe la noi), iar ursirea ei se poate împlini. Toți cei care cred în Zâna-Măseluță au acum însă o mare problemă și chiar mai multe, deoarece dorințele principale pe care le-au formulat de-a lungul vieții sunt uneori contradictorii. Pentru neîncrezători, în continuare vom prezenta un scurt exemplu.
Cei care și-au dorit să fie mântuiți (ce-o mai fi și asta?!) au pus nădejdea în Iisus și în învățătura de aur a Cărții Creștine: ,,IUBEȘTE APROAPELE CA PE TINE ÎNSUÞI". Apoi, mânați de alte dorințe cum ar fi: obținerea unui trai mai bun, câștigarea unor competiții, au continuat prin a dori aproapelui tot felul de neajunsuri, astfel încât fiecare să obțină pentru el premiul cel mare.
În lumea specială a zânelor se presupune că orice enunț este logic, iar una dintre proprietățile logicii elementare (cea care funcționează la vârsta școlarității mici, de pildă) este reversibilitatea: dacă enunțul ,,mama vine." este adevărat, atunci ca o consecință simplă și firească vom considera adevărat și enunțul ,,vine mama."
Deci, dacă v-ați pus vreodată, în momemtele de necaz și deznădejde, speranța în ajutorul lui Iisus, nu uitați că învățătura lui de aur este aceea de a iubi aproapele ca pe tine însuți, adică: ceea ce îi dorești aproapelui, ție ți se împlinește.
De la această interferență se pot desprinde două sensuri de conduită: 1.) suportați consecințele dorințelor voastre rămânând în continuare solidari întru Iisus sau 2.) renunțați la botezul creștin.
Pentru Dumnezeu, hotărâți-vă odată ce Dumnezeu este, înainte de a vă mai pune atâtea dorințe care să vă lege de mâini și de picioare ca pe condamnații la galere.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!