poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3403 .



Povestea unui bolovan
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2011-04-13  |     | 



Planeta Mirisena anul 2222 o planetă pustie și neprimitoare. Þinutul tot era acoperit de bolovani,pietre mari și pietricele ce dădeau acestei planete un aspect infiorător și plin de mister. Personajele noastre sunt: Bolovanul Boris , pietricica Rika, pietricica Petrana, Rada și Rona fetele celor doua pietricele, inspectorul Dody, bolovanul Mambo și bolovanul Pentos. Bolovanul Boris era cel mai isteț de prin zonă și în jurul lui se adunaseră ceilalți să le dea sfaturi și idei bune. El le spunea mai în toate cuvântările sale:
-Cine a zis pe lumea asta că un bolovan este un bolovan? Mă
cuprinde acum năpasta eu sunt Boris nu Ivan. Vă poruncesc să-mi dați crezare la tot ce vă voi spune. Bolovanul minte multă are, până aici toate sunt bune. Vi se par că ele sunt bune, însă este multăă zăpăceală. Toate pietrele să se adune, nu îmi trebuie aici aiureală. Nu am chef de neînțelegeri între pietre și pietricele. Dacă vreți facem alegeri, toate sunteți un pui de lele. M-ați ales să vă fiu șef, stați acum și numai clevetiți. Nu aveți tragere de inimă și chef,este muncă multă, deci munciți! Vă aduc la toți de muncă, fie piatră sau bolovan, nu fiți aiuriți și într-o dungă, să terminăm cu bine acest an. Las la alegerea voastră si gândiți cât mai corect. Nu-mi faceți ziua mai proastă și așa traiul nostrul este infect. Când eram un bolovan mai mic, tata îmi spunea secretul, să mă lupt să nu abdic, făcea oare pe deșteptul? Îl iubeam că era drept, era un bolovan isteț. Eu dacă sunt înțelept, acest popor va ajunge măreț.
Piatra Petrana îi spuse agitată:
-Șefule,eu nu te înțeleg. Dai ordine și te crezi un zeu. Eu o piatră, te reneg, pe planeta asta nu ești Dumnezeu. Începe, dacă ești breaz cu povestea ta încâlcită. Dacă ești cinstit, viteaz, tu ești bolovan de elită? Când erai un bolovan de rând fără rang, un nimeni, un oarecare, aveai ceva bun în gând ? Te punem noi la încercare. Noi te-am ales noi te izbim, când nici nu gândești amice. Acum de fațadă noi zâmbim, suntem proști de nu ți-om zice. Ai doar ifose și toane, nu te porți nici elegant, ești de pus pe la icoane, ești decât un debutant. Tu ai stofă de conducător? Numai țipete și gălăgie, un bolovan de rând, un muritor, lipsit totai de nostalgie. Vrem doar vorbe frumoase care să ne meargă la suflețel. Noi aici nu avem foloase, muncim dar nu avem un țel. Ești un paranoic înnăscut, munciți, munciți, iar munciți! Pe planeta asta tu te-ai născut, de ariditate suntem iar loviți. Este sterp acest pământ, măi căpușor de bolovan. Eu așa pot să te alint, am ceva fain în plan. Am un plan pe termen lung, vi-l expun acum , pa dată, dacă bârfe la urechi ajung, am să fiu pe voi supărată. Toți cactușii de aici, din jur, îi scoatem , îi ducem la gunoi. Ãsta-i planul, eu vă jur! faceți acum curat, nu faceți tărăboi. Din deșert noi putem face un paradis și ceva mai bun, însă nu ne dă pace cu ideile lui de nebun. Este exact ca un robot, munciți și nu comentați! Are idei de netot, toți bolovanii sunt niște sonați. Inima de o ai de piatră sau poate de bolovan, te înmoi de ești speriată și când ești la aman.
Pietricica Rika se apucă să vorbească și ea:
-Mereu te contrazici cu el, dar pe noi ne-ai întrebat? Este șef chiar de este un tembel, totul este prea ciudat. Poate vrei să ajungi tu șefă? El este puțin rigid. Toate pietrele vor fi în grevă, peste tot va fi un vid. Lumea este dusă de nas de bolovani nu prea culți, până la eșec mai este un pas, suntem proști dar suntem mulți. Tu ai tendințe perverse, te comporți ca un bolovan, aici ploaia nu este în averse, este o zonă aridă, un tăpșan. Conflicte între pietre mari și pietre mai măricele, peste barieră dacă sari, vezi în viață numai rele. Dați-l jos pe bolovan, alegeți o piatră sau o pietricică. Nu ajungeți nicicând la liman dacă aveți în minte doar frică. Pietrele noastre din sindicat, vă spun clar și cu durere, sunt bune doar de clonat, s-au adunat ca la fiere. Vreau să facem o petitie și să ne spunem doleanțele. Hai să facem repetiție că acum vin vacanțele..
Bolovanul Boris le amenință:
-Să trăiești mereu în stres, asta nu-i o viață bună. Dacă eu bine am înțeles, nu are la punct cine să vă pună. Vă agitați ca niște vite, vedeți că eu am dreptate. Toate pietrele să mă evite că sunt proaste, sunt netoate. Este grav ce se petrece, popor de bolovani și pietre. Pe mine mă lasă rece mai ceva ca un perete. Aduc specialiști de la distanță să vă învețe arta de a tace. Pentru mine nu are importanță dacă vreți război sau pace. De ce sunteți nemulțumiți? Doar a fost pe planetă pace. Nu v-am cerut să mă iubiți, în voi toți trădarea zace. Veniți cu idei trăznite să plantăm smochini și flori. Minciuna asta nu se admite, faceți, sincer, prea multe erori. Doi bani nu dau eu pe pietricele, eu sunt forța pe planetă. Dacă ele au fost mișele, vor face urgent o piruetă. Mai multe pietre adunate nu fac cât un bolovan. Am să le exilez pe Marte , să nu le mai văd un an. Nimeni nu a murit de muncă, nici un bolovan și nici o piatră. Aici avem deșert nu luncă, câinii aici nu ne latră.
Piatra Petrana îl amenință:
-Crezi că îți merge șmecheria? Vrei să scapi așa repede de noi, măi bolovanule lasă prostia, noi te aruncăm la gunoi. Bolovanul ne punea la muncă dar nu a fost cu noi cinstit, că avem petrol ca să ne ajungă, pe toți el ne-a păcălit. A manipulat pe neamul de bolovani să nu ne spună, în subsol avem petrol. Nu sunt ei niște dușmani, bolovani cu capul gol.
Piatra Rika concluzionă:
-Credea că vom tace chitic dacă ne pune teroarea pe cap, Este un bolovan prea mic, nu ne scoate el la trap . Cade tot el în picioare că este un diplomat. Viața asta-i o putoare, degeaba ne-am agitat.
Bolovanul Boris le avertiză:
-Ai petrol, ai bogâție! Eu vă anunțam în mod solemn. Planeta asta totuși este vie, eu sunt bolovan nu lemn. Nu mai faceți agitație, că la nimic nu folosește. Am să intru în grație, vă ofer un ospăț cu pește. Paradisul este al nostru acum că avem petrol. Știți care vă este rostul, veniți iute la potol. Ați dat repede din clanță, la ce va folosit, măi dragă ? Bârfa nu este importantă, produce pe lume plagă.
Cele dou pietre acceptară invitația bolovanului la masă. Rika spuse la intrare:
-Poate s-a schimbat săracul pentru că are o planetă cu belele. Merge în viață doar ca racul , este supărat pe pietricele.
Bolovanul Boris le otrăvi pe cele două amice.
Rika mai apucă să zică:
-Cred că tu ne-ai otrăvit, nu mai pot judeca deloc. Ești un bolovan pârlit, mi-ai produs acum un șoc. Boris spuse armatei sale de bolovani:
-Dacă aflu că suflați ceva o să aveți destinul lor. Voi aici sunteți doar pleava, manechine, de decor. Petrolul este numai al meu, asta a fost țelul meu în final. Un bolovan este un leu care nu se va îneca la mal. Ce credeați că o să împart petrolul meu cu două bârfitoare? . Am să fac mereu de cart chiar de este numai soare.
Cele două copile ale pietricelelor Rika și Petrana dacă au văzut că mamele lor nu mai apar au anunțat pe inspectorul Dody să vină pe Mirisena și să studieze acest caz. Inspectorul Dody fuse așteptat la aeroport de Rada și Rona care abia așteptau ca mamele lor să fie găsite. Boris îl avertiză pe Dody:
-Vreți să cercetați nu aveți decât? eu sunt bolovan de onoare. Cele două au plecat în altă parte pentru că erau prea călâtoare. Două guralive, guri sparte, așa lesne aici nu se moare. Cele două au fost ascunse cu mult curaj. Dody nu a reușit nimic să descopere spre supărarea cekor două copile. După zece ani Boris muri în urma unui atentat și a ajuns în cer alături de cele două. Piatra Petrana îi spuse:
-Tot aici tu ai venit după noi? Cât ne-am rugat. Acum nu mai ești renumit, cum se zice un rahat. Nimeni nu ia de la viață, nici palate, nici putere. Când s-a dus firul de la ață, la final nu ai ce mai cere.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!