poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 107 .



despre Calea Spirituală
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-04-17  |     | 



Calea Spirituală începe acolo unde omul conștientizează , înțelege și acceptă faptul că a venit pe pământ cu o misiune, că trebuie să se dăruiască în totalitate familiei și societății, lumii în general, începe în momentul în care omul trăiește se manifestă în pace și armonie cu tot ce se află în jur.
Calea spirituală este pavată cu lecții de viață învățate încă din primii ani de existență, este asfaltată cu învățături ale sfinților Părinți, ale marilor înțelepți, Maeștrii spirituali.
Cei mai eficienți misionari sunt oamenii care au înființat ONG-uri( organizații nonguvernamentale) prin care pot fi de mare, real ajutor persoanelor cu dizabilități, a celor bolnavi , a celor defavorizați de soartă, de asemeni sunt implicați și organizatorii din CRUCEA ROȘIE, împreună cu voluntarii.
Important este ca binele să fie făcut fără a aștepta nimic în schimb, fără a pretinde beneficii de pe urma faptelor, adevăratul Bine se face dezinteresat, necondiționat de interese ascunse.
Acționari pe calea spirituală sunt și oamenii care salvează și tratează animale abandonate, la margine de comunități.
Calea spirituală este mai mult decât calea civilizatoare, reprezintă multă educație, asimilare de cultură și tradiții, reprezintă manifestarea calităților și atributelor din zestrea cerească pe care o primește fiecare om la naștere.
Calea spirituală mai începe atunci când cunoașterea de sine devine un proces constant susținut de mediul înconjurător de familie, de societate, este un rezultat pe drumul evoluției spirituale.
Calea spirituală reflectă și acțiunea prin care omul poate dobândi o succesiune de realizări, de împliniri, de succese, de performanțe., asocierea de Cale/ Acțiune rezultă fericirea absolută, necesară pentru ca viața să fie cel mai spectaculos mod de evoluție.
Scopul principal al căii spirituale este însușirea de calități umane, de competențe deosebite prin care omul se poate face eminamente util societății, naturii, familiei, divinității.
Realitatea la care face trimitere Calea spirituală este conștientizarea că Eul Superior ( sinele interior) este o ființă divină, care s-a întrupat pentru o evoluție eficientă pe cele mai înalte nivele existențiale.
Calea Spirituală mai reprezintă și întoarcerea la Dumnezeu, pocăirea, întoarcerea la sursa primordială, scufundarea minții în inimă, toate fiind o reflectare a faptului că omul s-a pus în slujba divinității, a universului, a lumii, a societății din care omul face parte.
Calea spirituală cea mai sigură cu care omul se poate întoarce la Dumnezeu este rugăciunea făcută cu trimitere la pacea între oameni, la armonia lumii, a naturii, a universului, rugăciune care să reflecte Binele întregii lumi, precum și Adevărul Suprem, însemnând anume faptul că omul își desfășoară existența într-un mediu propice evoluției absolute, înconjurat de splendori existențiale, de minuni al creației divine.
Eul superior , omolog al spiritului Hristic, reprezintă viața veșnică, se mai poate traduce astfel- Eu și Tatăl una suntem, pe Calea evoluției spirituale.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!