poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2074 .



orasul
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [SiN ]

2003-02-03  |     | 



I. Dupa blocuri suntem noi

E o frumoasa seara de vara. Sub geamul meu doi mosi joaca table. La etajul trei se asculta manele la maxim, in blocul din fata un smecher a pus televizorul pe fereastra sa se uite impreuna cu gasca in timp ce stau in fata blocului, din nou manele peste tot in blocurile din jur. Lumea buna se aduna in parcarea interioara a celor doua blocuri. (Blocurile arata cam asa []). Din fericire, geamul meu da spre aceasta parcare, si datorita unei acustici excelente pot sa aud fiecare sunet, lucru care ma ajuta foarte mult cand invat. In fiecare seara aceleasi urlete, zaruri, bocanituri, izbituri, urlete (ati prins ideea). Fara nici un chef de munca ma retrag in lumea taraneasca a basmelor scrise pe vremea cand nu se inventase betonul si deschid la intamplare o carticica cu povesti nemuritoare...
Mezinul a omorat cainele zmeului iar zana cea buna a aparut si i-a spus:
- Mare greseala ai facut. Si daca ai fost sfatuit, rau si viclean a fost cel ce sfat ti-a dat. Iar daca ai facut aceasta fapta dupa capul tau.... prost te-a facut ma-ta, 'ti 'mnezeii ma-tii!!! se aude de afara. Un baiat rasturnase cu mingea tablele mosilor si le stricase toata pozitia. M-am prins ca imi este imposibil sa rezist in fata realitatii exterioare, asa ca m-am tras, nervos, in fata geamului si am inceput sa ma uit la spectacol.
Un mos ii arde o bucata buna vinovatului si ala incepe sa zbiere
- Ce dai bre ca nu euuu, traiti-ar! Auuuu, aaaa, mamaa, auuoooooh viata mea! se aude de la un balcon liderul spiritual al manelistilor, in timp ce televizorul de pe geam ii dai sfaturi pustiului:
- Stop the pain! Join the dark side! Free parking tickets! Suna la 4x(89), cu 02 in fata, bineinteles. Pustiul lovit se duce la gasca de pitici, (gasca viitorului) si ii intreaba, aratandu-le fata:
- Vezi diferenta? Ai 7 secunde s-o gasesti! Niciunul nu o vede asa ca asta isi mai treage una sa se vada mai bine, il injura din nou pe mos, dupa care fuge plangand la ma-sa sa o intrebe de ce l-a facut prost.
Incerc din nou sa ma retrag in lumea mea si dau sa intru pe net, poate uit de zgomotele de afara. Da' ce credeti ca pot? Toate liniile telefonice sunt ocupate de someri insetati de castig care suna la vrei sa fii miliardar, ca acum e inscrierea pe gratis.
Ma intorc la fereastra exact la timp, caci gica-duru-de-cartier se intorcea de la munca. Pentru a mari respectul pr'etenilor tinteste un caine ce statea tolanit de un gard si ii trage un picior in bot de s-a invartit ala saracul cinci minute pe gard, zici ca era gimnast la paralele. Cum pica jos, cutu o ia la fuga schelalaind ametit, in timp ce la televizor se aude:
- Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt? si imediat vine raspunsul de la etajul 6, unde, in mod ciudat, se asculta muzica da calitate superioara (P&G) : "Oooh! I feel good!!!"
Tipul isi continua mandru plimbarea, cu un mers saltaret pe ritm de manea, avand aprobarea si recunoasterea gastii ce-l privea cu respect. In ochii lui senini si odihniti pe interior sclipea aceea inteligenta a barbatului adevarat care stie sa dea cu tarnacopul.
Il intalneste pe primul baietas si-l ia la misto:
- Ce ma esti smecher?
- Da, ma!
- Da ma?
- Da. Uite! si ala se repede cu capul in geam. Se intoarce zambitor in timp ce gasca murmura aprobator:
- Da, ma e smecher,... ce tare e asta.. Tarnacopistul nu sta degeaba si, cu un cap bine plasat, ii sterge zambetul de pe fata, in timp ce la televizor se aude replica unui personaj:
- Toata forta vine din ceafa. Uite...
In sfarsit se face intuneric bezna, si pe la vreo 2-3 noaptea se opresc manelele si baietasii de dupa blocuri dau sa se culce. Copilul palmuit a ajuns la maica-sa si cu o muscatura (- A venit scheunand din spate si m-a muscat degeaba!). Si cand toata comunitatea credea ca se lasa linistea, se apuca un ditamai afonu' (eu) sa rupa corzile chitarii, parca ar dori sa razbune ceva...
- It' s payback time!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!