poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2709 .



Două roți
scenariu [ Film ]
Sfârșitul e începutul sfârșitului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dorinta19 ]

2004-11-20  |     | 



VLAD – 19 ani, atletic
LIVIU – 26 de ani, ras in cap.
VLAD si LIVIU sunt frati, seamana unul cu celalalt.

Detaliu de poster lipit pe usa: “This is the first day of the rest of your life.”
Pe usa intra Vlad intr-un scaun cu rotile, impins de Liviu. In camera e un pat de doua persoane cu noptiere de-o parte si de cealalta. Pe o noptiera e o scrumiera cu 2 chistoace in ea. Pe unul dintre pereti sta sprijinita o bicicleta stricata: arata ca dupa un accident. Pe peretii camerei sunt fotografii facute de Liviu cu Vlad pe bicicleta. Vlad e ciclist profesionist. Vlad pe un podium. Vlad cu o coroana in jurul gatului. Intr-un cui se vede o medalie inramata. Vlad se uita curios pe peretii camerei, de parca n-ar fi vazut-o niciodata. Intra amandoi. Liviu impinge scaunul cu rotile al lui Vlad pana in fata ferestrei. Pe pervaz e o floare uscata. Se uita amandoi pe fereastra. Liviu se uita in curte, Vlad nu vede decat cerul din scaunul lui cu rotile.
Cei doi se uita unul la celalalt. Liviu ia de pe noptiera scrumiera. O aseaza pe pervaz. Se cauta in buzunare. Scoate un pachet de tigari si o bricheta. Isi aprinde o tigara. Pune pachetul langa scrumiera, cu bricheta pe el. Liviu ia de jos o sticla de apa. Ii desface dopul si toarna florii uscate de la fereastra. Pamantul e atat de uscat incat apa se imbiba imediat.
Vlad se plimba prin camera pe scaunul cu rotile. Ii pica privirea pe fotografiile lipite pe perete: el pe bicicleta, el cu premiul in mana, el cu Liviu intr-o fotografie facuta de Liviu din mana, amandoi tinandu-se de gat. Medaliile inramate.
Vlad isi schimba expresia fetei intr-una nervoasa… se ridica brusc de pe scaunul cu rotile, se duce la peretele cu fotografii si le dezlipeste furios de pe perete.
Vlad e nervos pe scaunul cu rotile (PP).
Vlad mototoleste fotografiile de pe perete.
Vlad e furios pe scaunul cu rotile (GP).
Vlad arunca rama cu medalia in bicicleta rezemata de perete. Geamul ramei se sparge (relanti). Vlad loveste cu piciorul in bicicleta.
Vlad e pe scaunul cu rotile in fata ferestrei. Liviu fumeaza cu spatele la el, privind pe fereastra. Vlad intoarce capul spre Liviu:

VLAD
Du de-aici bicicleta, te rog.

Liviu il priveste pentru o secunda. Stinge tigara in scrumiera. Se duce si ia bicicleta intr-o mana, sub brat. Iese cu ea pe usa. Fotografiile sunt pe perete, neatinse. Medalia e inramata pe perete. Pe jos nu se vede nici un ciob, nici o fotografie rupta.
Vlad il urmareste. Ramane cu privirea pe usa. Citeste sloganul de pe poster: “This is the first day of the rest of your life.” Se uita la pachetul de tigari ramas pe fereastra. Ia pachetul si bricheta. Scoate o tigara. Si-o aprinde. Trage un fum. Se ineaca. Tuseste. Mai trage un fum. Nu se mai ineaca. Cu tigara in gura incepe sa se plimbe prin camera incercand sa se obisnuiasca cu mersul pe scaunul cu rotile. Se aude scartaitul scaunului cu rotile.
Imaginea se inchide pe negru: sunetul scaunului cu rotile continua. Apar numele realizatorilor filmului.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!