poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8885 .



Recital de muzică și poezie de dragoste
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adim ]

2010-03-08  |     | 




MUZEUL DE ARTÃ BRAȘOV

vă invită

Miercuri, 10 martie 2010, ora 18

la


Recitalul de muzică și poezie de dragoste


SPUNE-MI, IUBITO, UNDE-ÞI E POPASUL ?

cu


CVARTETUL GAUDEAMUS al Filarmonicii Brașov

Lucia Neagoe - vioara I,
Raluca Irimia - vioara a II-a
Leona Varvarichi - violă
Sebastian Vârtosu - violoncel

și

ADRIAN MUNTEANU – sonete în interpretarea autorului


Photobucket




Intrarea Liberă


Câteva referințe :

Cvartetul Gaudeamus :

„Gaudeamus este un grup cu o grozavă imaginație și inițiativă. Am fost impresionat de profesionalismul și integritatea lor, sunt încrezator în succesul lor”. (Dr. Hugh Maguire, Advanced Musical Studies Britten-Pears School of Aldeburgh, UK)

„A fost o plăcere să-i ascult. Am fost impresionat de seriozitatea cu care abordează lucrările de muzica de cameră, de abilitățile tehnice și muzicale, și de felul concentrat în care interpretează opere ale diferiților compozitori”. (Thomas Kakuska, Alban Berg Quartet)

„Tenacitatea, disciplina și exercitiul și-au arătat rezultatele, și acum quartetul Gaudeamus este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune grupuri de interpretare artistică din România”. (Dan Prelipceanu, Cvartetul Voces)



sonetele lui Adrian Munteanu :

“Sonetele poetului Adrian Munteanu au multe alte calități pe lângă simpla stăpânire a meșteșugului și a formei fixe. Sunt sonete moderne, de o manieră viguroasă și acidă, care dau prospețime formei clasice de sonet. Nu lipsesc însă nici suavitățile, nici sentimentul melancolic al trecerii timpului și-al degradării încete a tuturor lucrurilor. Mai ales poemele cu temă erotică excelează în expresivitate”.

Mircea Cărtărescu

“In sonetele sale, Adrian Munteanu cultiva ardoarea erotică specifică acelui "dolce stil novo" despre care a vorbit Dante atunci când s-a referit la Guido Guinizzelli. El reușește să mențină treaz interesul cititorului pentru un gen liric revizitat, astăzi, doar de cei mai curajoși. Nu mă îndoiesc că virtuozitatea sa prozodică va stârni plăcerea îndrăgostiților și nu numai a acestora”.

Marin Mincu

“ Adrian Munteanu este un maestru al endecasilabului. Am sub ochi "experimentele" pangramatice și remarc, admirativ, că maxima virtuozitate nu impietează asupra sentimentului, a emoției...”

Șerban Foarță


Mulțumiri artistului plastic Dmitry Brodetsky din Timișoara, pentru permisiunea de a reproduce lucrarea sa pe afișul recitalului

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!