poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8063 .



Degustare de literatură cu umor. Muzica pune cireașa
comunităţi [ ]
green hours

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [taras el bulba ]

2009-03-11  |     | 












Literatura se servește cu mult umor, iar muzica se prepară cu multă pasiune la Efectul de seară de vineri, 13 martie, de la ora 17.45, în clubul Green Hours, pe Calea Victoriei 120. Scriitorul Felix Nicolau, cunoscut mai ales pentru romanul Tandru și rece, dar și pentru prezența în cenaclurile celui mai populat site literar din România, www.poezie.ro, aduce cu el porția de umor și realitate românească aproape suprarealistă. Solistul formației Nightfly, Ștefan Oprea, netezește drumul spre muzică făcută nu pentru bani, ci pentru degustători. Amândoi vă așteaptă să stați de vorbă cu ei și să aflați de unde vine arta lor.

Cei care încă nu îl știți pe Felix Nicolau veți descoperi un om plăcut, pus mereu pe vorbă și cumva pe șotii, deși fără strop de frivolitate, cu gust pentru ironia elegantă și pentru simplitate. Iar el scrie exact așa cum este. În romanul său, Tandru și rece, banala viață a unui profesor de liceu, care stă cu chirie într-o magherniță de la periferia Bucureștiului, face întreaga poveste. De la cățăratul pe pervaz la etajul școlii pentru a salva mâncarea de protocol pentru bacalaureat, încuiată pe dinăuntru din greșeală, până la savuroasa secvență cu băiețașii de cartier care se umflă în pene la tras de fiare, întâmplările te fură una după alta. Până la surpriza finală, care întâi te lasă perplex, apoi nu te mai poți abține să nu râzi complice. Cum spuneam, autorul este la fel ca romanul său: un om cald, dar capabil să observe și cu ochi rece, extrem de lucid, plin de umor și lipsit de prețiozități și fițe de literat. Dacă veniți să vorbiți cu el la Efectul de seară, veți putea descoperi că cel ce acum este profesor universitar și vorbește fluent vreo șase limbi străine a trecut și prin sala de forță, la tras de fiare, și încă la modul profesionit.

Pe Ștefan Oprea îl veți putea descoperi ca pe un om plin de pasiune pentru ceea ce face, cu un ușor aer boem care amintește cumva de artiștii americani ai anilor ’70. Totuși, nu la fel de revoltat ca ei, ci mai degrabă un om cu o seninătate greu de găsit. Absolvent al Universității Naționale de Muzică, Ștefan și-a pus pe picioare trupa cu care cântă, Nightfly, în împrejurări mai puțin obișnuite. În urmă cu trei ani lucra pentru ediția online a ziarului Evenimentul zilei și s-a decis să participe, împreună cu colegii săi, la Cupa Presei la cântat Tuborg. Apoi au rămas o trupă, a cărei componență într-adevăr s-a modificat, trecând și prin perioade dificile, ceea ce nu l-a descurajat pe leaderul și solistul ei. După un an de cântat, Ștefan a renunțat la munca la ziar pentru a se ocupa exclusiv de muzică. N-a avut nevoie decât de multă pasiune și determinare.

Moderatorii întâlnirii vor fi Ovia Herbert și Cătălina George.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!