poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4493 .



Ioan Gyuri Pascu sau Cel mai Mic Om Mare pe care-l cunoaste Andu Moldovean
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Niculescu ]

2004-11-26  |     | 



Aseara, la Club Folk Casa Eliad, am avut parte de un eveniment placut si interesant. Ioan Gyuri Pascu si-a lansat noul album, "Jocul de-a joaca". Lume multa si buna (!), de la oameni obișnuiți, până la vânat de soi al aparatelor de filmat...
Fotografi, camere de filmat, bere, cola, mancare la greu, o seară "bună" în Casa Eliad, m-am simtit in largul meu, iar muzica a fost de nota 10(zece), cu felicitări!

S-a stat în picioare, s-a stat pe scări, altii au renuntat. Cei care au ramas nu au regretat. Spectacolul a inceput cam pe la 21.30 dupa ce Gyuri s-a asigurat ca Steaua are toate sansele s-o invinga pe Besiktas (era 2:0), moment care i-a dat prilejul sa goleasca vreo doua beri autohtone. Cu emotie si bere a urcat pe scena glorios, si-a aranjat microfonul sub mustata si a inceput sa ne (in)cante piese de pe noul album si nu numai.

"Agonistii" au avut masa chiar langa scena, ceea ce i-a făcut pe unii sa se simta mai importanti (decat altii). Cuprins si eu, ca si ceilalti de "vedetism", am uitat sa le multumesc prietenilor, parintilor si mai ales prietenei mele, care ma(!) iubeste si pe care o(!) iubesc. Nu-i nimic, or mai aparea ocazii (de gol).

Amintind ca viata nu este decat un joc, eroul principal al evenimentului ne-a explicat de ce a ales titlul "Jocul de-a joaca", tocmai d'aia! Ne-a dovedit ca este un maestru al muzicii (si al manelei, de retinut in a doua parte a recitalului, un blues manelio-form boceto-hilarisit), al dansului (a topait, de cadeau microfoanele pe jos, imitand un fragment din dansul popular "Calusarii", 'tu-i mama ei de bere!). S-a cântat la chitară, la voce, la trompetă, percuții, sticle de bere, și la tot felul de alte dracii cantatoare.

Recitalul s-a terminat elegant, cu invitatii spre cantare catre muzicienii care abundau in sala, spre final concertul aducand a "All stars", dupa toate canoanele genului. Astfel s-au perindat pe scena: Mircea Baniciu, Leo Iorga, Ana Maria și mulți mulți alții, care au cântat, la alegere, "ce-a vrut beep-ul lor". In acest timp, "alooper21", cel cu care-am impartit acelasi scaun cateva ore, a dat un interviu la un post de radio, spunand ca interpretarea lui Ioan Gyuri Pascu "parca a fost playback, fiindca a iesit prea bine".

Din pacate, nu avem zilnic parte de astfel de concerte, dar mi-ar placea sa stiu ca va pare rau ca nu ati fost acolo. Aveti si de ce!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!