poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8694 .



Andreea Anghelina, amazoana care se dueleaza cu epigramistii
eseu [ ]
La multi ani!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Decembrie ]

2005-01-20  |     | 





Spiritul Femeii cu învelisuri din Sticla de Murano locuieste într-o sticla simpla transparenta. Cele sapte straturi, câte unul pentru fiecare zi a ei, ramân acoperite sub cel putin unul din cele sapte valuri ale frumusetii sale, taina care îi confera pretuirea si unicitatea ei.

Femeia cu învelisuri din Sticla de Murano îsi stie cladi apoi o lume, oferind celorlalti povesti sapate în piatra fântânii ei, pâna spre izvorul nemuririi : tineretea fara de batrânete.

Toate acestea s-au întâmplat cu ea din acele timpuri foarte, foarte îndepartate, când barbatii nu îsi dadeau înca seama cum au aparut femeile pe lume…

Daca tu te joci cu toata gama spiritului clar si patimilor si pasiunilor din tine, din plenitudinea tinutului tau sau ascuns în umbre si lumini, faurindu-ti astfel o rezerva de bucurie si tainica frumusete pentru toata viata ta, înseamna ca esti vibratia starii tale permanente, iar aura ta ti-o scalzi apoi în culorile apoase ale sticlei tale.

Iubirea cheama iubire. Tu calatoresti din ea si înlauntrul nostru, Femeie cu învelisuri din Sticla de Murano.
La multi ani! (Dana Stefan )




Andreea Anghelina, amazoana care se dueleaza cu epigramistii


Se spune despre epigramisti ca sunt oameni inteligenti si plini de umor. Asa este si Andreea noastra, care prin epigramele ei reuseste întotdeauna sa ne binedispuna, si mai ales sa faca fata cu brio duelurilor epigramistice, ori de unde ar veni ele. Asa am cunoscut-o si eu, într-un astfel de moment, si m-a înfrânt cât ai zice…epigrama. Stiu ca nici azi nu mi-a iertat pe deplin micile "prostioare' spuse atunci. Acum, la ceas aniversar, poate revine la sentimente mai bune si ma absolva de pacatul comis. :)

Cum de onomastica ei Andreea Anghelina (syril) ne-a oferit un dar umoristic, mult gustat de cititori *** sunt convins ca si de data asta, la aniversare, va fi la fel de pupata, felicitata si…duelata epigramistic. Asa ca o sfatuiesc pe sarbatorita noastra sa fie vigilenta si sa nu-si puna sabia în teaca.

Andreea, însa, nu e numai o excelenta epigramista ci si o promitatoare parodista si, nu în ultimul rând, poeta., adaptându-se diverselor creatii literare si, totodata, participând la proiectele initiate pe site, constituind pentru ea provocari irezistibile. Marturie stau textele ei, intitulate "Vreau nivel" *** "cling cling" *** si altele.


Un zvon circula pe site de zor
Andreea azi la toti da de baut…
Eu, sa nu ma fac de râs pe monitor
Beau numai apa, precaut.
(nu-I prea reusita dar am vrut sa fie în ton cu petrecerea pe care sigur o vei da azi.)

La Multi Ani Fericiti draga Andreea! (Bogdan Groza)



Pe Carmen am cunoscut-o pe alte meleaguri digitale, într-un cu totul alt rol, cine-ar putea crede azi, un inchizitor în fața ereticilor pseudo-poeți. La vremea aceea, publicam și eu, ca și mulți pe acolo poezele fără rimă și noimă (între timp am descoperit rima) și nu mică mi-a fost mirarea să fiu chemat să activez într-un soi de brigadă ocultă a sanitarilor. Așa am început să caut să văd ce-i cu personajul acesta, mai ales că apărea sub identități și sexe diferite, și o făcea cu atâta naturalețe încât am simțit nevoia să văd ce se ascunde dedesubt. Nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit niște versuri sensibile, două poezioare în deplin contrast cu rolul de inchizitor asumat. Zic, domne, lasă-te de prostii, de ce nu scrii poezie, umblii după cai verzi pe pereți. A, zice ea, acelea sunt de prin liceu, nu cred că mai pot scrie. Hai mai bine să mai stârpim din stupizenia care invadează site-ul.

Am știut de atunci că am de-a face cu un om ale cărui umor și finețe nu vor întârzia să dea roade. Priveam la ea în postura de epigramist cu oarecare teamă, cu senzația că intrată în jocul acesta se va îndepărta de latura ei lirică. Acum însă lucrurile sunt clare, Carmen poate sta în orice rol. O va face cu excelență, indiferent pe care-l va alege. Numai cei prea grăbiți se vor lăsa înșelați de replici de genul: ai Andrei, sa n-ai tu pic de mila de degetelul meu cu care am incercat si eu marea si sa mi-l zdrobesti asa crunt?! si las' nu mai fi asa iritat de indrazneala mea de a ma pretinde autor a 10 buc.incercari versificate...ca uite, recunosc...era prima, da' am vrut sa ma laud... Carmen știe ce face, cam atâta am de spus de ziua ei, și bineînțeles, la multi ani! [Alin Pop (victor)]



Uneori privești uimit spre cuvântul care ți se deschide și te gândești cine și cum este dincolo de acest cuvânt, încerci doar să înțelegi cuvântul, și totuși vrei mai mult, încerci să descoperi și să intri în intimitatea celui care așterne cuvântul... dar până la urmă fiecare cu sistemul lui de gândire. Încerc azi să pătrund pe tărâmul epigramei, descopăr că partea feminină este mult mai agresivă în a expune adevărul pur.

Epigrama Anghelinei – Carmen vine ca o ploaie de vară, uneori face ravagii alteori îngenunchează suflete, alteori alină, alteori... Carmen e nouă pe site, dar în scurt timp a reușit să intre în rândul celor care sunt așteptați zilnic cu epigrama. E într-o căutare continuă, după cum mărturisea nu a făcut poezie niciodată, și totuși e poate acel ceva care lipsea de aici din marea familie a poeziștilor.


Având limba dulce –amară
Anghelina ne omoară
Dintr-un enter ea o pune
La mai mulți din agonie
Jupp B. Itter sponsor mare
Stă privind la epigramă
În șezut pe o bordură

Iar dumitru-genuneanu
Setea vrea ca să-și ațățe
Cu-a mai bună dintre fete
Cine știe poate… pică

Anda se strecoara-n noapte
Unge uși și geamuri toate
Pe Andrei sa-l prindă…poate
……………………………..

La un spart de tărg Diviza
Comandând șampanie
Pentru Anda- Anghelina
Trece prin Cracovia

Mihai Cucereavii îngeraș
În Agonia a văzut
Mii de stele verzi se pare
Doar în lumea lui de zei

Liviu Nanu monoton
Cu steaua plătește vama
La revistă el o duce
Vrând plăcerea să-și împace

Valeria Tamas sare negreșit
Cu mirosul alb pe gură
Vine cu înțepătură
Și Blăjan c-o glumă bună
Silișteanu meserie
Stă la pândă cine știe
Ușa poate se deschide
Și Andreea îl cuprinde

Si Rotaru Florinel
Vine pâș… încetinel
Nu e frică de soroc
Se bazează pe noroc( fragment)

De ziua ei vă face dar
Agoniților nepereche
…………………….
Dar grija mare e pericol
De te pui cu dracu' gol



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!