poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 54 .



despre intuiție și instinct
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-01-22  |     | 



Intuiția și instinctul sunt forme comportamentale ale sistemului de gândire, foarte necesare în procesul de apărare mintal, psihic, spiritual, sunt forme de gândire cu care ne naștem.
Ambele se bazează pe cunoștințele asimilate încă din primii ani de viață, se bazează pe cunoașterea lumii materială dar și spirituală.
În timp ce instinctul este conservator, intuiția este înnoitoare, inovatoare, în timp ce instinctul spune fii pregătit de luptă, intuiția spune este zi, ,este liniște, este soare este multă lumină, este multă bucurie în jur, oamenii din jur au fețele strălucitoare, savurează aceste minuni, bucură-te că și tu ești o minune în centru lumii, jubilează, sărbătorește viața în fiecare zi, este Pace, este Pace, este Pace.
Intuiția precum și instinctul îl îndeamnă pe om la acțiune, la rațiune, dar sunt diferite fiecare, pentru că acțiunea stimulată de frică instinctuală nu duce la situația corectă, la drumul corect, nu duce la realizarea obiectivului propus.
Instinctul este o tendință naturală, o abilitate emoțională cu care venim pe pământ, în timp ce intuiția este un instrument de lucru al omului modern, civilizat, educat, creat pentru a produce lucruri mărețe în viața lui.
Prin instinct omul răspunde automat la fapte concrete, dar prin intuiție creează, vizionează lucruri care vin din viitor cu viteza luminii.
În timp ce instinctul este o formă de avertizare emoțională la ceva ce trebuie să se întâmple negativ, intuiția ne spune că urmează să se petreacă un lucru surprinzător pentru noi, o mare realizare, motiv pentru care trebuie să fim recunoscători vieții, mediului în care ne formăm și trăim cu liberul arbitru dat de divinitate.
Oamenii conduși de instinct sunt temători, agresivi verbal și fizic, sunt mereu puși pe ceartă, sunt plini de contradicții, dar sunt mereu pregătiți de lupta pentru supraviețuire.
Sunt realistă, recunosc faptul că mediul uman este cufundat în frică, totul pare o amenințare deși în profunzime privind lucrurile nu este așa, atunci intervine intuiția care ne spune că este nevoie de claritate în gândire, de calm, de încredere în forțele proprii.
Intuiția este mai puternică decât instinctul, îl îndeamnă pe om să fie lucid, inteligent, iubitor, bun, folositor familiei, societății, în timp ce instinctul îl îndeamnă să aibă mereu arma, scutul și armura pregătite pentru că lumea este un mediu ostil.
Mesajele de frică pe care omul le primește sunt bazate pe convingerile instinctive, cu care a venit din alte vieți, dar intuiția în timpul zilelor actuale îl poate ajuta pe om să se elibereze de frici, să dezvolte în el abilități și aptitudini comportamentale adecvate raiului și nu infernului, adecvate luminii și nu întunericului.
Atât sentimentele de frică precum și instinctele sunt părți din instrumentarul intuiției, care ne spune deseori luptă sau fugi.
Undele cerebrale ale fricii pot fi schimbate ascultând muzică liniștitoare, relaxantă, făcând o plimbare printre frumusețile naturii prezente în fiecare anotimp, gătind, făcând curățenie în casă, organizând lucrurile din casă, privind un film de dragoste cu happy end, făcând tot posibilul pentru ca fricile să dispară, pentru restabilirea siguranței, pentru ca intuiția să dețină controlul asupra sistemului de gândire.
Temerile legate de situația, familială, profesională, financiară pot fi înlocuite cu succes de credință în forțele proprii, în divinitate și în univers, este nevoie de studiu, de abordarea lucrurilor pozitive din mediul social.
Menționez faptul că și eu am avut o seamă de frici, dar m-am eliberat treptat de ele ascultându-mi intuiția, lăsându-mi viața, destinul, sufletul și spiritul în seama divinității, a universului, pentru că am conștientizat că sunt și eu o creație valoroasă a universului a lui Dumnezeu.
Intuiția comparativ cu instinctul este acea energie psihologică, spirituală care ne face să vedem în jurul nostru o lume total pozitivă, plină de frumuseți captivante, care poate crea miracole cu ajutorul științei evoluate.
Când intuiția ne influențează gândirea, comportamentul, devenim fericiți, plini de succes, performanți pe toate planurile materiale și spirituale, intuiția este instrumentul ochiului minții care vede dincolo de ceea ce este prezent ca realitate materială și spirituală, lucru care se petrece fără ca omul să se bazeze pe fapte concrete, intuiția este un instrument al prezentului dar și a viitorului.
Este bine să ne ascultăm instinctul, dar este perfect să ne ascultăm intuiția, care este net superioară oricărei alte forme de gândire.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!