poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 55 .



Despre suflet și spirit
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-19  |     | 



Sufletul și spiritul sunt entități cerești, au ales să se întrupeze în viața fizică, deoarece în lumea metafizică evoluția stagnează în punctul în care au părăsit lumea reală. Un ciclu complet de evoluție reprezintă întruparea de douăsprezece ori , reprezentând de fapt cele douăsprezece constelații ( zodii).
Fiecare constelație are programe și planuri diferite, o zodie poate fi repetată de câte ori este nevoie pentru a asimila lecțiile de viață specifice, particulare.
Sufletul este un corp plasmatic guvernat de Lună, în timp ce Spiritul este un corp iluminic guvernat de Soare.
Ambele conviețuiesc în armonie în corpul fizic, biologic.
Sufletul este sensibil, în timp ce spiritul este puternic, funcționează pe principiul yn și yang, se completează reciproc, evoluția lor depinde de inteligența creierului, se potențează unul pe celălalt să scoată la Lumină și să pună în valoare cele mai frumoase și mai inteligente abilități, competențe.

Sufletul coordonează inteligența emoțională, în timp ce spiritul controlează inteligența rațională, logică.
Sufletul este partea integrală a conștiinței și a personalității salvatoare, spiritul este parte a conștiinței și personalității creatoare, mai exact sufletul îl scapă pe om din cele mai riscante și periculoase situații, îl scoate din cele mai grele încurcături, în timp ce spiritul îi oferă oportunități și perspective de realizare ale dorințelor, ale visurilor, ale ideilor.
Sufletul nu doarme noaptea se întoarce la sursă, la origine , pentru a prelua noile obiective în planul evoluției, la fel procedează și spiritul pe timpul zilei, sufletul este creat pe principii magnetice, să atragă asupra lui toate frumusețile naturii, ale universului, spiritul este condus de principii electrice pentru a produce lumina în corpul fizic, în lumea înconjurătoare.
Și sufletul și spiritul decid în totalitate comportamentul omului în viață, hotărăsc relațiile omului cu natura cu mediul înconjurător.
Ambele entități impart inteligența vie în două părți - una teoretică, cealaltă științifică., prima reprezintă arta de a crea și îmbogăți interiorul, cea de-a doua reprezintă arta de a produce lucruri valoroase în exterior.
Conform teoriilor lui Socrate și Aristotel toate ființele vii au suflet, dar nu toate au spirit.
Și sufletul și spiritul părăsesc pe omul care are comportament negativ, sălbatic, pentru a nu fi puse în situația de degradare, omul fără suflet și spirit are parte de moartea veșnică, psihicul său devine un deșeu al universului și este ars în crematoriul solar.
Ambele entități sunt preocupate cu prudență în ceea ce va reprezenta viitorul universalității , al umanității, ambele își pun amprenta asupra eticii, a moralei, activitatea lor perfectă reprezintă, excelențele, virtuțile, pentru că sunt înzestrate cu înțelegere și înțelepciune ancestrală.
Și sufletul și spiritul se hrănesc doar cu iubire și cu lumină, duc lupte cu întunericul și cu entitățile infernului, care sunt prezenți în lumea reală în formă de demoni, de strigoi.
În viața reală psihologia se preocupă de studiul sufletului și spiritului, psihologia este arta științifică menită de a identifica comportamentul și realizările sufletești și spirituale, de a le valorifica la cel mai înalt nivel de cunoaștere, termenul de psihologie este sinonim cu studiul sufletului și spiritului.
Maeștrii spirituali asociază viața spiritului cu nemurirea cu universul, în timp ce sufletul reprezintă grosul vieții, durerile, nefericirile, slăbiciunile.
Și sufletul și spiritul contribuie la filozofia minții, la relaționarea creierului cu natura, cu universul cu divinitatea.
Relația dintre minte, spirit și suflet se identifică prin teoria identității omului, conform percepțiilor unor psihoterapeuți, sau consilieri spirituali.
Cercetările făcute în neuro- știință nu neagă existența sufletului și spiritului în corpul fizic, ambele reprezintă animarea creierului, a inteligenței raționale și emoționale.
De multe ori se suprapun noțiunile de suflet și spirit, ambele sunt asociate cu nemurirea , cu cosmosul, cu divinitatea, ambele se supun legilor vieții, conform voinței lui Dumnezeu, Marele Creator.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!