poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 69 .



Despre fericire
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-22  |     | 



Fiecare om se străduiește toată viața să aibă parte de fericire, în familie, în lume, la servici, între prieteni, chiar de mici copii oamenii râvnesc fericirea, învață despre prinți și prințese, despre personaje care s-au iubit și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Indiferent de aspectele vieții pe toate palierele oamenii caută fericirea, întregul efort uman este cel de a dobândi fericirea pe toate planurile, pe toate nivelele de evoluție. Chiar și necuvântătoarele aspiră la un dram de fericire.
Aristotel credea că scopul suprem al vieții este de a găsi fericirea- numit și Eudaimonism.
Fericirea este descrisă ca o stare în care sunt prezente, emoțiile pozitive ca; bucuria, satisfacția, împlinirea, zâmbetul, cântecul, dansul și multe alte plăceri ale vieții.
Oamenii conectați cu divinitatea și plini de iubire sunt cu adevărat fericiți, nu au nevoie de multe lucruri în viață pentru a fi recunoscători divinității, universului , pentru ce au primit.
Trebuie știut faptul că fericirea nu poate fi atinsă în lipsa relațiilor sociale, familiale, calitatea fericirii depinde în cea mai mare măsură de calitatea relațiilor din viața noastră.
Fericirea se poate citi pe chipuri, sunt tot mai frecvente, sunt senine, sunt luminate de bogăția de sentimente pe care o au în conștiință, în suflet și spirit.
Suntem în era luminii, în epoca rațiunii superioare, oamenii sunt animați de pasiuni care privesc conexiunile cu frumusețile vieții, ale naturii, ale universului plin de lumină și culoare.
Fericirea plutește în aer, emisă de soare, de stele, de luceferi, de curcubeie, de păsări în zbor, trebuie doar să întinzi mâinile sufletului și să o respiri ca pe lumină, plin de credință că totul este posibil, dacă te lași călăuzit de lumina din Eul Superior.
În definitiv ce este fericirea?- este o stare superioară de bine, de bucurie intensă emisă de creier dar și de inimă atunci când lucrurile se întâmplă conform așteptărilor, a visurilor, atunci când viața decurge frumos și armonios alături de partenerul iubit, alături de familia dorită, alături de prietenii care completează cu sufletul lor sufletul omului.
Mai mult decât atât, fericirea generată de iubirea necondiționată, este un tezaur spiritual, care nu se compară cu nici o altă bogăție.
Buddha spune că Fericirea nu scade niciodată dacă e împărtășită, sunt de acord cu Marele Înțelept al Chinei, fericirea este o stare superioară care se înmulțește în conștiință precum se înmulțește lumina ziua și noaptea, nu dispare, nu se risipește, nu se micșorează, dimpotrivă sporește zi de zi tot mai mult.
Fericirea este cheia succesului în viață, oamenii fericiți pot realiza tot ce își propun, pot transcende la iluminare, la înălțare, pot avea idealuri mărețe cu zeci de perspective să fie realizate.
Fericirea vine întotdeauna în urma unor acțiuni, care vizează armonizarea cu natura, cu semenii, în special cu familia, dar și cu prietenii, în urma dăruirii de bine, de bucurie, de speranță celor cu care suntem conectați, cu care suntem interferați, de destin , de soartă.
Falsele convingeri din mintea multor oamenii îi fac nefericiți și nici măcar nu se gândesc să le pună la îndoială su să le înlăture.
Fericirea este cu adevărat creatoare, entuziasmul cu care se manifestă, generează ca un magnet o energie a atracției, astfel atrage în preajma ei energii de aceeași natură energetică, atrage oamenii cu potențial mare de realizare, de succes.
Când creierul este inundat de lumină și de iubire, generează hormoni ( dopamină și serotonină) numiți și HORMONII FERICIRII, care sunt complementari fericirii divine aflate în spirit și suflet, când creierul este animat de pasiuni din domeniul artelor și culturii, generează în întregul lui cu mult entuziasm inteligență creatoare și salvatoare.










.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!