poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 63 .



Despre empatie și compasiune
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-24  |     | 



Empatia este o abilitate afectivă, emoțională care ne ajută să ne conectăm cu natura, cu semenii apropiați, să le cunoaștem trăirile, manifestările, ne ajută în procesul de comunicare în familie, în comunitate, în societate.
Empatia îi susține pe oameni în procesul de înțelegere a celorlalți, cu mai multă putere de compasiune, cu mai mare acuratețe, cu mai multă iubire, pentru a oferi ajutor sincer, dezinteresat.
Compasiunea este foarte necesară în procesul de evoluție a spiritului, în procesul de mântuire a sufletului.
Compasiunea nu trebuie confundată cu mila, care are o vibrație joasă, compasiunea te pune pe același nivel cu cel apropiat, te ajută să-i înțelegi suferința, să vezi cum poți să îl ajuți fără ca tu să fii afectat, fără să urmărești vre-un interes.
Prin compasiune și empatie se poate ajunge la cauza reală, la sursa care a provocat suferința, durerea, necazul celor apropiați.
Compasiunea și empatia, mai reprezintă și renunțarea la autocritică și la autopedepsire, cu atât mai mult nu ne lasă să îi criticăm să îi pedepsim pe cei apropiați.
Compasiunea și empatia sunt abilități care formează tendințe comportamentale de ajutorare a celor care suferă, la polul opus se află indiferența și ignoranța.
Compasiunea și empatia permit construirea de relații cu semenii, cu cei apropiați din familie și comunitate, astfel suntem capabili să răspundem corespunzător când situațiile le cer.
Compasiunea și empatia ne permit să reglăm stările noastre emoționale, să gestionăm sănătos ceea ce simțim în relațiile cu ceilalți.
Oamenii care nu au compasiune și empatie denotă că sunt aproape goi pe dinlăuntru, cu alte cuvinte că sunt săraci cu duhul, că sufletul și spiritul i-au părăsit, trăind precum animalele conduși doar de nevoile de supraviețuire.
Abilitățile de a rezona cu cei din jur, cu natura, cu colectivitatea sunt foarte mult iubite de divinitate sunt foarte bine apreciate și răsplătite de univers.
Fără compasiune și empatie relațiile se pot rupe se pot sfârși la modul cel mai indezirabil.
Fiecare om civilizat, educat evoluat, are un filtru unic de rațiune prin care trece simțurile, emoțiile, gândurile are un ecran al minții prin care vede lumea din jur.
Empatia ca și compasiunea de altfel este de trei feluri; rațională, ( cognitivă), emoțională, spirituală, toate trei depind de experiențele pe care le-a trăit în trecut și de cele cu care a venit din viața anterioară, toate trei demonstrează calitatea psihoenergetică superioară, atât în dimensiunea fizică cât și în cea metafizică.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!