poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 122 .



Despre visuri
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-25  |     | 



Visurile sunt acțiuni, expresii ale psihicului care trec dincolo de limitele imaginației diurne, cotidiene.
Psihologii spun că visurile au legătură cu viața reală, cu cele mai mari temeri pe care le avem.
De cele mai multe ori visurile sunt previziuni despre ce se poate întâmpla în viitorul apropiat sau îndepărtat.
Totodată visurile pot fi amintiri pe care le avem din viețile anterioare cu oameni de la care avem de recuperat lucruri spirituale, sau față de care avem datorii spirituale, sufletești.
Visurile sunt manifestări ale creierului, pur și simplu de cele mai multe ori reprezintă o eliberare a stresului, a anumitor temeri, de multe ori în vis procesăm situații care ni s-au întâmplat ziua și care ne-au marcat psihicul.
Când visurile sunt coșmaruri înspăimântătoare, ele sunt semnale ale creierului care vrea să scape de anumite temeri pe care le-am acumulat în această viață, sau într-o viață anterioară, pe care nu le-am exprimat și mărturisit nimănui pe timpul zilei.
De cele mai multe ori creierul prin vis vrea să ne transmită ceva cu importanță majoră privind viața noastră trăită și de suflet și de spirit, alteori vrea să ne avertizeze despre persoane necunoscute care ne pot face rău, sau care ne pot afecta psihic în relațiile cu cei dragi.
Deseori visurile pot face parte din paranormal, situație care generează premoniții, sunt semnale subtile ale creierului care și noaptea este foarte activ, dar de cele mai multe ori când ne trezim nu ne mai amintim nimic din ce am visat, mai ales când suntem obosiți, neodihniți suficient pe timpul nopții.
Absolut toate visurile sunt inspirate de realitate, de experiențe pe care le avem în relațiile de familie, cu prietenii, cu colegii de la locul de muncă, dar putem visa și persoane necunoscute, pe care le putem întâlni în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.
Cu toții avem visuri și aspirații despre cum vrem să fie viața noastră, plină de iubire, plină de realizări, plină de bucurii între oamenii dragi nouă, pentru că visurile au și o componentă emoțională , puternică.
De asemenea visul ne poate avertiza despre o boală pe care o avem sau care o putem avea în viitor.
De cele mai multe ori lumea visurilor este obscură, o visăm în culori negru și alb sau gri, foarte puțini oameni visează în culori vesele care dau confort sporit somnului.
Șansele să ne amintim un vis nocturn cresc considerabil dacă suntem treziți de o lumină puternică.
De asemeni există și visuri cu ochii deschiși, treziți la realitate, dornici să obținem perspective de succes și de fericire, visuri care pot deveni aspirații, idealuri de evoluție.
Sunt și visuri care ne duc în copilărie sau într-o viață anterioară, pentru a găsi soluții de rezolvare a emoțiilor traumatizante ca să nu se repete și în viața curentă.
Mulți psihoterapeuți spun că prin regresie la o viață anterioară plină de suferințe și de traume emoțsionale, putem soluționa, regla conturile cu persoanele care ne-au produs necazuri , ne putem împăca cu soarta de atunci care cu siguranță a fost mai grea, plină de dureri, astfel ne putem elibera de karmă să nu ne mai afecteze în viața actuală.
In mare parte visurile sunt expresii care se întâmplă dincolo de viața materială, dincolo de lumea fizică, care pot deveni realitate dacă punem în aplicare înțelepciunea dobândită prin cultură și educație.
Este important contactul cu ființa interioară pentru a avea visuri frumoase, mărețe, pentru a ne cunoaște mai bine, ca să putem scoate la lumina zilei talente, pasiuni, arhetipuri emoționale și spirituale.
In visuri există o lume arhetipală, o chemare ancestrală pentru ca să devenim mai buni, mai plini de iubire, mai plini de energia vitală, o chemare mirobolantă, ancestrală pentru perfecțiune, fericire și sănătate fizică și psihică.
Visurile pot deveni manifestări inexorabile care ne pot permite să identificăm frumusețea vieții, să recunoaștem prezența binelui, a concordiei, a armoniei cu natura cu oamenii din jur, cu universul, cu divinitatea.






.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!