poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 47 .



Despre terapia prin muzică
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-03-05  |     | 



Terapia prin muzică (meloterapia) este cea mai benefică, mai eficientă metodă prin care fiecare om se poate elibera de mânie de furie, poate elimina stresul, tristețea, poate regla tensiunea,, poate aplana conflictele interioare cât și pe cele exterioare.
În special muzica clasică are rezultate fenomenale asupra creierului, asupra psihicului, generează revelații, extazul la cel mai înalt nivel de simțire, de trăire.
Influențele sonore melodioase îmbunătățesc starea fizică, emoțională, spirituală, sufletească.
Muzica modifică undele cerebrale și cardiace, astfel le face să genereze liniște, pace și armonie în psihic, în spirit, muzica influențează creierul într-un mod complex, trimițând semnale benefice, de sănătate și armonie în întreg organismul.
Meloterapia poate trata bolile psihice, depresia anxietatea, bolile cardiace, bolile sângelui, și multe alte afecțiuni ale organismului.
Meloterapia modelează comportamentul unui om astfel că devine sensibil, empatic, iubitor, altruist, creator de bucurie., este știut faptul că muzica este fenomenul cel mai potrivit ca să unească oamenii, sufletele, spiritele, să le aducă la un numitor comun, la o înțelegere profundă a lucrurilor din viață, a situațiilor de orice fel.
Totodată terapia cu muzica clasică dezvoltă pasiunile, talentele, face posibilă conectarea cu muzica astrală, cu muzica luminii din sferele cerești.
În timpul ascultării unei simfonii creierul retrăiește senzații, emoții, amintiri își imaginează lucruri fenomenale, miraculoase, care în timp pot deveni realitate.
Terapia prin muzică poate diminua senzația de izolare, de singurătate, îl poate conecta pe omul cu spiritul muzicianului care a creat tonuri și ritmuri atât de mirabile, de melodioase.
Meloterapia ajută la organizarea emoțiilor , a sentimentelor, a gândurilor, a ideilor, totodată crește stima de sine, încrederea, dar și curajul de a înfrunta vicisitudinile cotidiene, contribuie la forța intelectuală pentru a face față provocărilor.
În domeniul artelor muzica ocupă locul de frunte, se situează pe un nivel înalt de evoluție, oamenii care iubesc muzica și o ascultă frecvent nu mai pot avea căderi emoționale, spirituale.
Nu în ultimul rând meloterapia dezvoltă abilitățile de comunicare de socializare, în timpul unui concert oamenii adunați împreună se pot simți prieteni, frați, uniți într-un ideal măreț, creator și salvator, pot crea legături durabile, stabile.
Muzica romantică dă o stare de liniște, de pace, dezvoltă imaginația, induce o stare de reverie, de visare sublimă cu ochii deschiși.
Când o melodie este combinată armonios cu textul, cu instrumentele muzicale, rezultatul este o mirobolantă operă artistică și care va rezista cu strălucire timpului, va fi întotdeauna sensibilizatoare, impresionabilă, seducătoare.
Cu certitudine muzica este o glorie supremă a vieții, poate schimba radical viața iubitorilor de muzică, a oamenilor în general, face întotdeauna spectacol fenomenal la scenă deschisă împreună cu dansul, cu baletul, generând maximă fericire, este un apogeu al talentului, al inteligenței creatoare și salvatoare.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!