poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3544 .



vreau sa fiu totusi vedeta
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Clarissa ]

2006-02-12  |     | 



S-a întîmplat într-o zi de luni, o zi în care parcă nici iarba nu crește...cu atît mai puțin cu cît afară sînt minus 24 grade C. Se vede treaba că eram cu gîndurile haihui, altfel nu-mi explic cum de am auzit comentariile făcute de colegele mele de birou la adresa unei vedete autohtone care chipurile ar fi cucerit culmile showbizului internațional. Ideea vehiculată era că vedeta românească este cu adevărat o femeie de succes. Ba mai mult decît atît, este genul de femeie care se respectă și știe ce vrea de la viață. Pe motiv că nu a ezitat niciodată să intre în cele mai scumpe baruri, chiar dacă nu avea un sfanț în buzunar. Tot secretul consta în persoana de gen masculin de brațui căreia era ancorată. Și care, firește, avea bani destui ca să plătească întreaga consumație.

Nu aș fi crezut niciodată că vreo astfel de vedetă îmi va provoca vreodată frustrări. Dar cînd ai în fața ta două tinere drăguțe în extaz față de un asemenea exemplar, începi să crezi că ai probleme. Motiv pentru care m-am întrebat dacă AȘ VREA sau AM VRUT vreodată să fiu în pielea vreuneia dintre vedetele autohtone de acest gen. Răspunsul a fost categoric, NU! Există, este drept, vedete din showbiz-ul autohton pe care le respect nespus, dar ele nu au nimic în comun cu tipul de femeie deja menționat.

Nu am visat niciodată să ajung actriță sau realizator radio/TV bazîndu-mi „talentul” doar pe serviciile sexuale oferite celui care dă mai mult. Talentul nu se măsoară doar în fițe.

Mi-am dorit dintotdeauna să arăt bine, este normal să fie așa, dar niciodată nu am intenționat să transform respectul față de mine într-o monedă de schimb sau într-o tentație pentru cei cu dare de mînă.

Mi-aș dori să pot intra în toate barurile din lumea asta, oricît de sofisticate și de scumpe ar fi, și asta e normal, dar categoric nu aș accepta să intru dacă aș fi în imposibilitatea de a-mi achita consumația.

Se pare că foarte multe femei își doresc să fie vedete. Nu înțeleg de ce țin morțiș să fie vedete de doi bani. Oricît ar părea de ciudat...nu regret nici o clipă că pot face dragoste DIN DRAGOSTE, și nu din necesități sociale, financiare sau de imagine. Nu regret că îmi pot permite luxul de a pretinde respect de la orice bărbat pe care l-aș avea alături. Nu regret nici o clipă că sînt femeie, dar realizez că nu orice ființă de sex feminin merită să fie considerată femeie. Este greu, foarte greu, să fii femeie adevărată. Să ai capacitatea de a oferi și de a primi dragoste ȘI respect, în egală măsură.

Îmi pare rău, dar pentru mine sînt motive suficiente să-mi doresc să fiu o altfel de vedetă. La fel de strălucitoare, dar care își folosește feminitatea în alte direcții și cu alte scopuri.

Tu ce fel de vedetă vrei să fii?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!