poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2102 .



Așa a hărăzit Dumnezeu
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Chitaristul ]

2009-01-04  |     | 





Aud tot mai multe voci care spun că Eminescu este depășit, că este momentul să ne găsim un alt poet reprezentativ. Termenul de poet național îi deranjează pe mulți. Domnilor, fiecare popor are poetul său național. Dintre popoarele lumii, doar românii și scoțienii, își iubesc atât de mult poetul național. Majoritatea românilor au auzit de Eminescu. Au învățat la școală și încă mai știu câteva versuri, chiar și după 40-50 de ani de la terminarea studiilor.
Problema de extremă urgență este că tinerii nu știu mai nimic despre cel mai mare poet român, Eminescu. Vina nu este a lor, vina este a noastră. Este adevărat că nu se mai citește carte ca acum 20-30 de ani, dar aceasta se întâmplă în toată lumea, nu numai în România.
Acum este la modă internetul, este drept că opera eminesciană a început să fie pusă acolo, dar se face prea puțină publicitate. Să facem în așa fel ca atunci când deschizi o pagină, cum se-ntâmplă de obicei, intră alta cu o ofertă sau cu o informație despre o anume pipiță, tot așa să intre o pagină cu o poezie, o scriere a marelui poet.
Acum dacă nu spui cuvinte porno, nu ești la modă. Trebuie spus că Eminescu a scris și astfel de poezie. Dacă tinerii doresc să citească trebuie publicată.
Eminescu, în viața terestră, a fost tot timpul îndrăgostit, aceasta se poate citi în scrierile sale. Cum împlinirea dragostei se termină cu un act sexual, dece n-am vorbi și despre sexualitatea marelui poet?
În țara noastră, sunt poeți foarte importanți, de valoare incontestabilă, dar ei nu vor înlocuirea Luceafărului. Sunt conștienți că nu poți schimba eternitatea. Sunt alții, foarte mici, care în nimicnicia lor cer această schimbare.
Hei, treziți-vă! Nu puteți schimba nimic din ceea ce a hărăzit Dumnezeu.

Alex Vâlcu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!