poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3766 .



Mâhnire
eseu [ ]
Fapte de viațã

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Popas ]

2009-04-19  |     | 



Ce este...?

Divorțul=despărțire (uneori temporară!) a 2 oameni ce și-au unit destinele, care și-au promis în fața D-lui credință veșnică. Până când moartea ne va despărți...!

În timpurile de astăzi, când dogmele țin mai mult de domeniul trecutului, și ca orice regulă care are și excepții, așa și cu legământul unirii în fața lui D-zeu... Și oricum... de ce să mai stai lângă o persoană față de care nu mai simți... Nimic! De ce să te "chinui"? Totul s-a rupt? Poți să o iei de la capăt! Alături de o nou persoană!

Numai că divorțul ca fapt în sine... se poate înfăptui în mai multe... stiluri.

Unii constată pur și simplu, că nu mai au nimic în comun și decid să ajungă în fața judecatorului, frumos precum au fost și în fața Ofițerului de stare civilă! De se miră săracul judecator de ce și cum s-a ajuns la acea stare! Ei rămân prieteni, se sună din când în când, se mai sfătuiesc... poate, și iși păstreaza relația (poate până la bătranețe!).

Unii ajung în fața judecătorului din motive "puerile". El nu mai are "grijă" de ea, ori ea nu-i mai gătește ce-i place lui. Ajung să se certe din te miri ce! Și-atunci ce zic ei! La divorț cu noi! De obicei ei fac parte din "gașca" celor care nu s-au cunoscut foarte bine înainte de a se lua, ori a celor imbogățiți peste noapte sau ajunși (vezi tu... intr-o funcție unde cel de lângă el/ea... nu face față!).

Alții însă... ajung la tribunal după luni sau poate ani de certuri intense! Scandaluri, mizerii, lupte aprige precum le-a fost la-nceput... dragostea! Numai că... familia nu mai este compusă doar din ei 2. Numai că... nu au de impărțit doar... lucruri! Pentru că în anii frumoși - petrecuți împreună, ca rod al iubirii lor au apărut copii! Și din păcate sunt singurii "pierzători" în toata această ecuație!

Copii=rod al iubirii a 2 oameni

Numai că... acei oameni nu se mai iubesc! Ba mai mult! În urma mizeriilor dintre ei, acum și-ar "lua gâtul" de ar putea! S-ar "faulta" pe unde s-ar prinde!
Deși..., luați separat... fiecare își iubește copilul și ar face orice pentru el! De ar fi nevoie... și-ar da și viața!
Cum ai da, cum ai lua... chiar de vor binele copiilor lor, nu "ezită" în a-i trage câte un șut în posterior celuilalt! Ba se trezește că vrea să-și vada copilul (anunțat cu mult timp înainte!) și nu poate (nu vrea să-l lase pentru 1 oră să iasă din casă!), ba vrea să-și ia copilul în weekend-ul stabilit si constată cu "stupoare" că una-i scris pe hârtie si alta în realitate, sau vrea să plece cu copilul în concediu și iar... Nu se poate!

Cam asta este!

Și atunci... ce se va-ntampla la nunta copiilor lor? Credeți voi că acesti părinți ce odată formau un cuplu dar acum sunt dușmani declarați... vor reuși să stea împreună câteva ore în cadrul unui eveniment? De dragul copiilor?
Și dacă vor sta... unde o vor face? Masa mirilor conține: 2 locuri-Mirii, 2 locuri-Socrii mari si 2 locuri-Socrii mici precum si 2 locuri-Nașii (părinții spirituali!)! În cazul în care au divorțat și s-au recăsătorit... numai în cazul unuia dintre miri... apar... 4 socri! La masa lor vor sta numai părinții naturali? Dar cum... actualii parteneri vor sta separat? Fiecare are dreptul de a avea lângă el partenerul actual de viață! Va sta unul din ei la masa mirilor și unul la o masă oarecare? Care va sta la masa mirilor? Și care... Nu?

...Am o cunoștiință ce a trecut printr-un astfel de moment. A avut o întâlnire cu fata lui, i-a explicat punctul de vedere, copilul știind foarte bine situația dintre cei 2 părinți a înțeles... A ajutat-o cu cât a putut (Și a putut pentru fata lui!), dar la masă nu s-a dus! Și copilul a ințeles!... Ar fi trebuit să-l așeze la o masă cât mai departe de a ei!

...Copilul de ziua lui de naștere nu și-ar dori să aibă alături ambii părinți? Eu cred că... Da! Numai că este sărbătorit o dată acolo unde stă..., și apoi în săptămâna imediat următoare la celălalt părinte!...

Putem să ne dăm cu "presupusul"..., putem să ne spunem părerea însă... nu putem generaliza!
Parte din cunoștințele mele, mă mai intreabă, îmi spun problemele lor de căsnicie ori îmi mai cer un sfat ori o povață... Încerc să le spun punctul meu de vedere dar... totodata îi avertizez să nu ia in calcul ceea ce le spun! Atâta timp cât căsnicia mea s-a dus "pe apa Sâmbetei" nu sunt un exemplu de luat in seamă! Aș fi fost cu condiția ca și căsnicia mea să fie un exemplu! Dar... nu a fost!

Asta este!



D'ale lu' Popa's

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!