poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6334 .



Autobiografie
eseu [ ]
Biografia mea sinceră

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dil ]

2004-04-01  |     | 








Când a apărut în literatura, Dușcă Ion Laurențiu, trecea printr-o gravă criză de viață
Literatura concepută de el era un imens strigăt de ajutor al unui suflet măcinat de desele crize financiare și cele de viata. El a conceput poezia ca un imens răsunet al subconștientului nostru făcut din cele mai mari neliniști din câte pot atinge sufletul uman.
Este foarte cunoscut faptul că viața lui Dușca reprezintă un model tipic de existență eșuată. Sănătatea sa șubredă, spiritul de cugetator în stare de veghe, nu l-au putut scoate nici din sărăcie, nici din autoritatea celorlalți. Erosul este însă domeniul în care scriitorul demonstreză cea mai slaba forță interioara din care pare ca nu poate scapă. Biografia lui Dușca înregistrează o serie de iubiri eșuate. Obsedat de femeia absolută, el nu se poate îndepărta de cele mai profunde sentimente ale omului.
Ca și Kafka, unul dintre idoli săi, el privește realitatea cu frică și cutremur.
Neputința integrării într-o familie proprie, soldată prin desele dezamăgiri îi va aduce scriitorului sentimentul de izolare în sine însuși, soldat printr-o imensa sete de absolut.
Nevinovată, biografia reala a lui Dușca devine astfel o povară insuportabilă a existenței sale. La aceasta se adaugă desigur și biografia imaginară a acestuia. Scriitorul, bântuit de repetatele insomnii, visător în stare de veghe, are structura psihica labilă a unui om agresat de coșmaruri, speriat de propriile stări de reverie. Spaima de moarte și imensa neputință de a scrie fac parte din componentele biografiei sale reale sau imaginare, trecând din viața cotidiana în paginile unui jurnal și de acolo în opere literare.
Literatura reprezinta, așadar, pentru scriitorul român calea de defulare, mandatul său moral, cursa epuizantă dupa adevar, unica cale de a se împlini.
Obsedat de gândul sinuciderii și al morții premature, Ionuț trăiește doar pentru a se exprima prin literatura și prin filozofie, ca unic deliciu a unui suflet atât de zbuciumat.
Existența sa a fost pusă la îndoiala chiar de scriitor, ajungând la imensa sa forță de creație care l-a purtat pe culmile disperării si a amăgirii.
Cu toate ca a avut un destin foarte zbuciumat, asemănător geniilor, Dusca Ion Laurentiu reprezintă un om care nu a fost niciodată înțeles la adevărata lui valoare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!