poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1379 .



vorbe goale
personale [ Gânduri ]
ceva ce nu intereseaza pe nimeni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tibi ]

2005-03-07  |     | 



ora 14:43 , luni, la serviciu.

Inca nu m-am decis despre ce anume o sa scriu, dar in mintea mea se zbat o multime de ganduri, care mai de care mai tulburatoare.
Imi pun intrebari in legatura cu viitorul meu... Am 24 de ani si inca nu stiu ce se va intampla cu viata mea, daca are vreun sens tot ce fac, daca voi ajunge vreodata sa am o "viata normala".
Aproape ca am terminat o facultate, Electronica&Telecomunicatii, ceva ce nu mi-a placut deloc si nu imi place, un domeniu fata de care nu am o pasiune. Mai degraba Facultatea m-a ales pe mine decat eu pe ea, in sensul ca a fost singura optiune buna pe care am putut sa o fac la momentul respectiv, in conditiile in care la admitere, a contat mult nota de la Bacalaureat, nu foarte mare in cazul meu. Mi s-a parut o mare tampenie sa dam examen la 6 materii. Istoria mi-a mancat sufletul, erau 2 manuale foarte mari si aveam un profesor tampit care ne punea sa invatam aproape cuvant cu cuvant din carte. Bineinteles ca, din cauza ca ne speria foarte tare cu istoria, am invatat, mai bine spus "tocit" , asa de bine incat cea mai mare nota pe care am luat-o la Bac a fost la istorie. Dezavantajul a fost ca am lasat-o mai moale cu celelalte materii, la care eram bun si care imi placeau.. si.., am luat la acestea note mai mici decat m-as fi asteptat. Cand a venit vremea la facultate stiam foarte putine despre ceea ce inseamna o Universitate si .., majoritatea informatiilor pe care le aveam eu despre aceasta erau incorecte. Ceva asemanator mi se intamplase la sfarsitul clasei a 8-a, cand nu eram inca hotarat daca sa urmez un liceu de Informatica sau unul de Muzica si eram foarte prost informat despre fiecare. Am ales Informatica si mi-a placut, dar banuiesc ca mi-ar fi placut mai mult Muzica. In fine, am dat la El&Tc-U.P.B. si nu mi-a placut deloc. Am fost revoltat de faptul ca elevii sunt foarte prost informati asupra "notiunii de facultate", am fost revoltat de lipsa de respect a profesorilor fata de studenti, de incompetenta profesorilor universitari, de cerintele lor, nu de putine ori absurde si de faptul ca se copiaza la Facultate, mai mult decat intr-o Scoala Generala. Din Facultate am invatat un lucru:
"daca esti cinstit pierzi, trebuie sa fii siret/smecher si sa nu incerci sa intelegi ceea ce nici profesorii n-au inteles, exceptie facand cei care invata foarte mult si inteleg mult". Eu am fost un elev si un student mediu, deci NU o exceptie.
Bughi mambo rag: " - ma asteptam sa fie mult mai multa unitate/cooperare intre studenti. Nu credeam ca exista studenti care rad atunci cand sunt calcati in picioare colegi de ai lor, nu banuiam imbecilitatea celor care se complac in batalia pentru ocuparea unui loc in camin, fara ca macar sa indrazneasca sa zica ceva. Le-am vorbit, am incercat sa fac un grup, fie el si doar din 5-10 membrii , care sa protesteze in fata Decanatului, degeaba. Nu am reusit sa ne adunam atat de multi. Prostimea era majoritara, preferau sa stea de dimineata si pana seara tarziu, uneori zile la rand in picioare, sa se inghesuie, eventual sa se ia si la bataie , pentru ca mai apoi "sa inghita" listele, deja partial completate, ale celor care faceau repartizarea si sa accepte bucurosi resturile de locuri, care nu erau "aranjate" dinainte. Daca aveai relatii sau daca plasai in jur de cateva sute de euro unei pesoane cu influenta, nu mai era nevoie nici macar sa te deplasezi sa completezi formularele, ti se dadeau direct cheile de la camera indiferent de media pe care o aveai. Daca plateai ceva mai mult, puteai sa obtii in acelasi mod camera, chiar daca nu erai student.
Ma rog, toate astea sunt lucruri spuse pe jumatate, ma exprim greu, ce vreti!?.. sunt politehnist! "

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!